اسماعیل امینی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) عنوان کرد: اغلب شعرهای من در این مجموعه در قالبهای موزون مثنوی نوشته شده و تعدادی غزل هم در این کتاب به چشم میخورد. برخی شعرها به زبان گفتار است و برخی دیگر آنچه است که امروز به آن ترانه میگویند.
وی افزود: سعی کردم شعرهایم صرفاً طنز منظوم نباشد و و از تکنیکهای شعری مثل تداعی و تخیل به نفع طنز بهره ببرم. امروز کمتر این موضوع را در نظر میگیرند و بیشتر به آنچه زندهیاد عمران صلاحی میگفت، یعنی طنز منظوم اقبال نشان میدهند.
این شاعر ادامه داد: از نظر موضوعی سعی کردم کتابم متنوع باشد و فقط به یک موضوع نپردازم. امروز بیشتر طنزپردازان گرایش سیاسی دارند اما بنا داشتم که به موضوعات طنز تنوع بدهم.
دبیر نهمین جشنواره شعر فجر توضیح داد: در «نشر اکاذیب» برخی وزنها مانند بحر طویل و شعر ضربی را که استادان قدیم مانند مرحوم ابوالقاسم حالت در آن حیطه کار میکردند و امروز فراموش شده، به شعر آوردم و از آنها بهره بردم. پیش از اینها نیز در مجله گلآقا ستونی داشتم که چنین شعرهایی میسرودم. همین شعرها را نیز در کتاب آوردهام.
وی اضافه کرد: شعرهای «نشر اکاذیب» موزون است اما وزن عروضی ندارد و شعرها بیشتر شعرهایی مردمی و شبیه به ترانههای قدیمی است. شاعران معمولاً روی این شیوهها کار نمیکنند اما میان طنزپردازی قدیم رایج بوده است. از این نمونه چند شعر در کتاب «نشر اکاذیب» به چشم میخورد.
اسماعیل امینی دارای مدرک دکترای زبان و ادبیات فارسی است. آخرین اثر او با نام «جلسه شعر» شامل یادداشتهای آموزشی، اخیرا از سوی انتشارات شهرستان ادب به چاپ رسیده است. وی سال گذشته دبیر علمی نهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر بود.
کتاب «نشر اکاذیب» به تازگی به قیمت پنج هزار تومان از سوی انتشارات سروش منتشر شده است.