علیاکبر تلافی ــ محقق و نویسنده آثار مذهبی ــ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره عید فطر و توجه نویسندگان به این عید بزرگ مسلمانان سخن گفت.
وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر این که چرا تألیفها درباره فلسفه عید فطر انگشت شمارند، اذعان کرد که این عید در میان سایر اعیاد مسلمانان کمتر مورد توجه محققان و نویسندگان قرار گرفته است.
وی با تأکید بر این که «عید فطر» از جمله اعیادی است که اقبال مردمی و عمومی بسیاری در جهان اسلام دارد، اظهار کرد: در کشورهای عربی چندین روز به دلیل فرارسیدن عید فطر تعطیل اعلام میشود. از این رو نویسندگان نیز باید تأمل بیشتری درباره عید فطر داشته باشند.
نویسنده کتاب «آداب عید غدیر» با بیان این که «عید فطر» نمادی از شعائر الهی است، افزود: رسول گرامی اسلام (ص)، چهار عید فطر، قربان، جمعه و غدیر را از جمله مهمترین و مبارکترین اعیاد نامیدهاند.
تلافی ادامه داد: «عیدفطر»، روزی است که بعد از یک ماه بندگی و عبادت فرا میرسد و نیازمند اهمیت و نگاهی دقیق است.
این محقق اظهار کرد: با طرح این پرسش از سوی شما، به فکر تألیف کتابی با موضوع «عید فطر» افتادم. این که برخی عقیده دارند که «عید فطر» تحتالشعاع روزهای ماه مبارک رمضان قرار گرفته است، نمیتواند دلیلی برای تألیف اندک کتاب در این باره باشد. ما هنوز شادیهایمان را مهندسی نکردهایم. یکی از همین شادیها «عید فطر» است که عید گشایش به شمار میآید و باید در رسانهای مانند کتاب، بیشتر به آن پرداخته شود.
وی گردهمایی مسلمانان برای نماز «عید فطر» را نمادی از معاد و قیامت دانست و گفت: در هیچ یک از اعیاد، گردهمایی مسلمانان به این اندازه نیست و نمازی باشکوهتر از این نماز وجود ندارد و عظمت آن تداعیکننده معاد و صحرای محشر است. تمام این عوامل دست به دست هم میدهند تا از عید فطر، نمادی بسازند تا بیشتر مورد توجه مؤلفان و پژوهشگران قرار بگیرد.