به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ امروز (24 شهریور 94) با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر و برخی اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و فعالان و پیشکسوتان عرصه صنعت چاپ در تالار وحدت برگزار شد.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با قدردانی از یک عمر تلاش صادقانه مرحوم متینرضا در صنعت چاپ کشور، برگزاری موفق پانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ را به اهالی فرهنگ و هنر تبریک گفت و ادامه داد: حوزه کتاب در ایران با حمایت صنعت چاپ اعتبار و توسعه یافت و مطبوعات نیز با این صنعت رونق پیدا کردهاند. همچنین گسترش علم در آموزش و پرورش و آموزش عالی، بخش صنایع، بخشهای خدماتی مانند تبلیغات، گردشگری و بانکداری نیز مدیون شما هستند.
وی با بیان فعالان این حوزه پیش از آنکه یک صنعتگر متبحر باشند، هنرمندانی عاشق و خلاق هستند، گفت: صنعت فرهنگی چاپ چند ویژگی منحصربهفرد دارد که آن را از سایر صنایع متمایز میکند. اول ارتباط گسترده آن با اغلب رشتههای فرهنگی، عمومی و خدماتی است به نحوی که بسیاری از این حوزهها در تولیدات خود به چاپ نیازمندند. دوم ارتباط نزدیک صنعت چاپ با فناوریهای روز دنیا و سوم ارتباط تنگاتنگ این صنعت با هنر و هنرمندی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، این صنعت را از اصیلترین و ریشهدارترین صنایع در ایران عنوان کرد و گفت: در این دوره خاص که دولت قصد دارد به سمت توسعه همه جانبه کشور گام بردارد، صنعت چاپ نیز باید نقش خود را به درستی ایفا کند. برای تحقق این امر نیازمند ارائه آماری صحیح از وضعیت چاپ کشور و بررسی نیاز فعلی و آینده این صنعت هستیم.
جنتی حمایت و تقویت حوزههای آموزش در صنعت چاپ را با همکاری دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی کشور اجتنابناپذیر دانست و گفت: در این زمینه پیشنهاد راهاندازی پارک علم و فناوری صنعت چاپ میتواند راهگشا باشد. همچنین تدوین سند علمی صنعت چاپ توسط وزارتخانههای صنعت و معدن و تجارت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت اتحادیهها و تشکلهای صنفی، و بازنگری و اصلاح قوانین برای سهولت این مسیر با همکاری تشکلهای صنفی بسیار ضرورت دارد.
وی با اعلام حمایت همه جانبه دولت از این صنعت گفت: دولت با ایجاد فضایی امن و مناسب در داخل کشور و حمایت از ارتباطات و تعاملات منطقی با سایر کشورها به ویژه با کشورهای همسایه در تلاش است آن دسته از صنوفی را که توانایی صادرات خدمات و محصولات خود را دارند یاری کند.
این مقام عالی وزارت ارشاد ادامه داد: خوشبختانه این صنعت از ارتباطات بینالمللی خوبی برخوردار است و با توجه به وضعیت منطقه و توان کشور، صنعت چاپ میتواند با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنیهای فرهنگی ایران در کشورهای مختلف از این فرصت بهرهبرداری کند.
جنتی با تأکید بر استفاده از خرد جمعی در پیشبرد برنامههای در دست اجرا، عنوان کرد: دولت برنامه گستردهای برای توسعه کشور دارد که در صورت گشایش و رفع تحریمهای اقتصادی میتواند به آن شتاب بخشد. از اینرو از هرگونه پیشنهاد سازنده و منطقی در عرصههای مختلف از جمله در صنعت چاپ، استقبال میکنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد در ادامه سخنان خود به اهمیت برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: برگزاری این جشنواره ضمن به جا آوردن سنت حسنه قدردانی از پیشکسوتان و بزرگان صنعت چاپ و تقدیر از صاحبان صنایع، کارآفرینان و صادرکنندگان برتر این بخش، زمینه حمایت و جذب سرمایهگذاری را در صنعت چاپ فراهم میکند و همچنین برگزاری مسابقات آثار چاپی و رقابت بین تولید کنندگان، ارتقاء کیفی محصولات چاپی را سبب میشود.
وی افزود: من برگزاری سالانه این جشنواره را بهانهای برای حضور در جمع پیشکسوتان و بزرگان این صنعت، قدردانی از آنان و همینطور آشنایی با ظرفیتهای جدید این صنعت فرهنگی و ابتکارات و ابداعات اهالی آن میدانم.