به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «هانا آرنت: آخرین مصاحبهها و گفتوگوها» شامل چهار مصاحبه وی با شخصیتها و نمایندگان رسانههای مختلف است. «چه چیزی باقی مانده؟ زبان باقی مانده است؟»، «آیشمن به شکل وحشتناکی ابله بود»، «اندیشههایی درباره سیاست و انقلاب» و «آخرین مصاحبه» عناوین این مصاحبهها را تشکیل میدهد.
در پشت جلد این کتاب به نقل از هانا آرنت میخوانیم: «من واقعاً اعتقاد داردم که نظریه جهان سوم دقیقا همان چیزی است که پیشتر گفتهام. نوعی ایدئولوژی یا توهم. آفریقا، آسیا، آمریکای جنوبی ـ اینها واقعیت است. حال اگر این مناطق را با اروپا و آمریکا مقایسه کنید، میتوانید در مورد آنها ـ اما فقط از همین منظر ـ بگویید که آنها توسعه نیافتهاند، و بنابراین مدعی شوید که این مخرج مشترک مهمی میان این کشورهاست. معهذا، موارد بیشماری را میبینید که کشورهای این مناطق در آنها هیچ نقطه اشتراکی با هم ندارند و واقعیت این است که تنها نقطه اشتراک آنها تقابلی است که با جهان دیگر پیدا کردهاند؛ این بدان معنی است که توسعه یافتگی یک فاکتور اساسی، یک پیشداوری اروپایی ـ آمریکایی است... شعار جدید ـ بومیان همه مستعمرات یا همه مستعمرات پیشین یا همه کشورهای توسعه نیافته متحد شوید! ـ حتی مسخرهتر از آن شعار قدیمی است که از آن تقلید شده: کارگران جهان متحد شوید!»
در بخش دیگری از این کتاب آرنت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در آثارتان به طور مداوم در مورد تاریخ مدرن یهودیان و ضدیت با یهود بحث کردهاید و در پایان یکی از کتابهای شما آمده است که ظهور جنبش صهیونیستی در اواخر قرن نوزدهم یگانه پاسخ سیاسی یهودیان در همه دورانها به مسئله ضدیت با یهودیت بوده است. شکلگیری اسرائل به چه نحو این بستر سیاسی و روانشناختی جهان را، که یهودیان در آن زیست میکنند، تغییر داده است؟ میگوید: «اوه، به نظرم همه چیز را تغییر داده است. امروزه یهودیان واقعاً حول اسرائیل متحدند. آنها احساس میکنند یک دولت دارند و یک نمایندگی سیاسی شبیه آنچه ایرلندیها، انگلیسیها، فرانسویها و غیره دارند. آنها نه تنها وطن دارند بلکه یک دولت ـ ملت تأسیس کردهاند و رویکرد کلی آنها به اعراب تا حدود زیادی متأثر از این هویت است. یهودیانی که از اروپای مرکزی مهاجرت کردهاند، تقریباً به طور غریزی و بدون هیچ برنامهای این هویت را شکل دادهاند؛ بدین معنی که حکومت بایستی یک دولت ـ ملت باشد.
در حال حاضر، کل رابطه میان دیاسپورا و اسرائیل، که پیشتر فلسطین خوانده میشد، تغییر کرده است چرا که اسرائیل دیگر پناهگاه کسانی که در لهستان تو سریخور بودند به شمار نمیرود، لهستانی که در آنجا هر صهیونیست تلاش میکرد از یهودیان پولدار برای یهودیان فقیر کشور پول بگیرد. اما امروزه اسرائیل نماینده یهودی همه یهودیان جهان است. این که ما این قضیه را دوست داشته باشیم یا نه، مسئله دیگری است، ولی... این بدان معنی نیست که این یهودیت دیاسپورا همواره همان دیدگاهی را دارد که حکومت اسرائیل دارد. مسئله در این جا حکومت نیست بلکه دولت است و مادامی که این دولت به حمایت خود ادامه میدهد، البته که نمایندگی ما را در جهان برعهده دارد.»
کتاب «هانا آرنت: آخرین مصاحبهها و گفتوگوها» با ترجمه هوشنگ جیرانی در 136 صفحه، شمارگان هزار و 650 نسخه به بهای 85 هزار ریال از سوی انتشارات ققنوس روانه کتابفروشیها شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی زیر مراجعه کنید: