شهروز گهوارهای، رئیس هیأت مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره نشست هماندیشی، همراهی و همگرایی نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی اظهار کرد: نشست هماندیشی، همراهی و همگرایی نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی، به مناسبت ششمین دوره این رویداد برگزار شد. آسیبشناسی دورههای پیشین، بررسی پیشنهادها و تبادل نظر بین اعضا با هدف شناسایی راهکارهای بهتر برگزار شدن ششمین دوره، از جمله موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد.
وی با اشاره به مهمترین مباحث مطرح در حوزه آسیبشناسی پنج دوره پیشین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی افزود: مهمترین نکته در حوزه آسیبشناسی، برگزاری نمایشگاه در مکانی ثابت بود؛ نکتهای که البته بهعنوان یکی از اصلیترین تقاضاهای ناشران نیز مورد بررسی قرار گرفت. کمیته اجرایی نمایشگاه نیز بر این موضوع تأکید دارد و ایده برگزاری دورههای آتی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را دنبال میکند؛ محلی که بهعنوان محل برگزاری ششمین دوره انتخاب شده است.
گهوارهای ادامه داد: تبلیغات، دومین موضوع مطرح در نشست هماندیشی، همراهی و همگرایی نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی بود. هیچکدام از نهادها و مراکزی که برای تبلیغات این دوره به انجمن قول مساعد داده بودند تا به امروز به وعدههای خود عمل نکردهاند که دانشگاهها و شهرداری از این جمله هستند. مباحث مالی مهمترین دلیل تأخیر در عملی کردن این وعدههاست.
مدیرمسئول انتشارات نوپردازان گفت: حضور در عرصه فضای مجازی و استفاده از ظرفیتهای شبکههای اجتماعی مجازی برای تقویت جایگاه نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی، بهعنوان یکی از راهکارهای ناشران حاضر در این نشست بود. ناشران همچنین افزایش همکاری با دانشگاهها و شورای شهر را پیشنهاد کردند.
وی در ادامه درباره دیگر راهکارهای برگزاری بهتر این دوره از نمایشگاه اظهار کرد: تشکیل کاروان معرفی نمایشگاه با چاپ پوستر و نصب روی وسائل نقلیه عمومی و مترو، تعیین تخفیف 10 تا 15 درصدی، برگزاری مسابقه در حوزه کاریکاتور با موضوع منع کپی و تکثیر با همکاری خانه کاریکاتور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و برگزاری مسابقه معرفی بهترین ایده تبلیغاتی درباره فراخوان نمایشگاه، اعطای بن تخفیف، دایر کردن رادیو نمایشگاه، واگذاری بخشی از تبلیغات نمایشگاه به ناشران، فراخوان دعوت از همه مدرسان مؤلف همراه با اعطای لوح تقدیر، تجلیل از چهرههای سرشناس که دارای تالیف هستند، قدردانی از برترین انتشارات دانشگاهی، معرفی جدیدترین کتابها و جذب حمایت اپراتورهای تلفن همراه بهعنوان پشتیبان مالی، از جمله راهکارهایی است که میتوانند در برگزاری بهتر نمایشگاه ششم تاثیرگذار باشند.
رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی با اشاره به انتخاب شعار پنجمین دوره از نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی ادامه داد: «نه به کپی غیرمجاز» بهعنوان شعار این دوره از نمایشگاه انتخاب شده است. در این راستا به دنبال ایجاد صفحهای در شبکههای اجتماعی هستیم.
گهوارهای درباره ارسال نامه به معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر دریافت حمایت مالی در برگزاری نمایشگاه گفت: این نامه بعد از بازگشت دکتر سیدعباس صالحی، معاونت فرهنگی وزارت ارشاد از نمایشگاه مسکو در جلسهای با حضور وی بررسی خواهد شد.