ابراهیم حیدری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: دومین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در راستای سیاست دولت تدبیر و امید، مبنی بر گسترس عدالت فرهنگی در سراسر کشور، برگزار میشود.
وی ادامه داد: امسال پیش از انتشار فراخوان، شورای برنامهریزی جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، دو جلسه با هدف آسیبشناسی نخستین دوره جشنواره برگزار کرد. در این جلسات پیشنهاد افزوده شدن بخش عشایر به جشنواره، از سوی دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و سازمان امور عشایری مطرح شد و پس از بررسیهای همهجانبه، به تصویب رسید.
حیدری یادآور شد: نتایج بررسیها بیانگر این مطلب است که عشایر، به کتاب و کتابخوانی علاقه وافری دارند و در این زمینه از پتانسیل و ظرفیتهای فراوانی برخوردارند. به همین دلیل با همکاری سازمان امور عشایر کشور و با برگزاری جلسات مکرر با ادارات کل امور عشایر سراسر کشور، بخش عشایر نیز به این جشنواره افزوده شد.
دبیر اجرایی دومین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب عنوان کرد: در نخستین دوره جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، به دلیل اندک بودن فرصت شرکت در این جشنواره، 621 روستا از سراسر کشور حدود 1300 طرح یا برنامه به دبیرخانه ارسال کردند. امسال، با توجه به اینکه مشارکت اغلب دستگاهها و سازمانهای سراسر کشور را شاهد هستیم، روستاها و عشایر زیادی به ارائه طرحها و برنامههای خود پرداختهاند.
حیدری افزود: سازمان امور عشایری، کانون فرهنگی ـ هنری مساجد، نهاد کتابخانههای عمومی کشور، دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سراسر کشور، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، واحدهای فرهنگی ـ هنری نیروهای مقاومت بسیج، انجمنها و خیران معتمد محلی و تشکلها و گروههای اهل قلم و اهل نشر از جمله دستگاههایی محسوب میشوند که در برگزاری این جشنواره مشارکت دارند.
وی درباره فرصت ارسال ایدهها و طرحها به دبیرخانه، گفت: بر اساس فراخوان، علاقهمندان تا 20 آبانماه فرصت دارند تا نسبت به ارسال آثار خود اقدام کنند اما با توجه به ایام عزاداری محرم، احتمال تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه وجود دارد. البته تحقق این موضوع، به تصمیم نهایی شورای برنامهریزی جشنواره بستگی دارد.
حیدری بیان کرد: داوری برنامهها و طرحها، آذرماه آغاز خواهد شد. همچنین درباره اختتامیه این جشنواره نیز باید شورای برنامهریزی نظر دهد اما احتمال برگزاری این آیین در بهمنماه وجود دارد.
دبیر اجرایی دومین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب درباره شاخصهای این جشنواره، گفت: طرحها و برنامههایی که به دبیرخانه ارسال میشوند، باید با نیازهای محلی، آیینهای بومی و ارزشهای ملی و دینی متناسب باشند. همچنین طرحها و برنامهها باید از کیفیت لازم در محتوا و شیوه اجرا برخوردار باشند.
وی ادامه داد: قابلیت الگوبرداری در سایر مناطق، پوشش جمعیتی مناسب، مشارکت مردمی و پشتیبانی واحدهای اجرایی روستاها و عشایر و تأثیر پایدار در فرهنگ کتابخوانی از دیگر شاخصهای انتخاب روستاها و عشایر دوستدار کتاب محسوب میشوند.
حیدری توضیح داد: علاقهمندان برای شرکت در این جشنواره میتوانند فرم جشنواره را از سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (قسمت فراخوان) دانلود کنند و با مهر و امضای دهیار، رئیس شورای اسلامی روستا یا تیره عشایری و مسئول طرح مورد نظر، به دبیرخانه ارسال کنند. همچنین علاقهمندان میتوانند طرحها و برنامههای خود را به نشانی الکترونیکی www.ketabkhani@farhangmail.ir و یا برنامههای خود را به صورت مکتوب به دبیرخانه جشنواره به نشانی تهران، خیابان شهید مطهری، خیابان فجر، شماره 7، ساختمان فجر، طبقه 6 ارسال کنند.