به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هیات انتخاب کتابهای مصور برای کودکان در «نیویورک تایمز» مبنای گزینش خود را شایستگی هنری و بصری عنوان کردهاند.
گزینشهای این هیات برای بهترین کتابهای مصور در سال 2015 عبارت هستند:
«صندلی کوچک خرس بزرگ»
نویسنده و تصویرگر: «لیزی بوید»
این کتاب به کودکان میآموزد که بزرگ، کوچک و باریک بودن، همگی به نوع نگاه ما به اشیاء ارتباط دارد. «بوید» با استفاده از تصاویر سفید، سیاه و خاکستری به همراه کمی رنگ سرخ توانسته است ترکیبی زیبا از تفاوتهای اشیاء را بنمایاند.
«یک دسر عالی: چهار قرن، چهار خانواده، یک غذای خوشمزه»
نویسنده: «امیلی جنکینز»، تصویرگر: «سوفی بلکال»
این کتاب شامل چهار بخش با تصاویری واقعی در انگلستان، کارولینای جنوبی، بوستون و سندیگو است و نشان میدهد چگونه دسری با نام «شاهتوت دلقک» (Blackberry Fool) در طی چهار قرن پخته میشود. «بلکال» برای ترسیم نقشهای این کتاب که به دلیل تصاویر لبخند دختر برده در بخش کارولینای جنوبی مورد انتقاد برخی منتقدان قرار گرفته، به خوبی از جوهر، آبرنگ و آب شاهتوت استفاده کرده است.
«استخوانهای بامزه: پوسادا و روز مرگ جمجههایش»
نویسنده: «دونکان توناتیو»
این کتاب بهنوعی زندگینامه یک هنرمند مکزیکی به نام «پوسادا» است که از جمجمهها هم به عنوان اعتراض و هم بهعنوان خلق آثار هنری استفاده کرده است. منتقدان گفتهاند که این کتاب مصور با در کنار هم قرار دادن تصاویر و متن بهطور مناسب، از طریق زیباییشناسی بصری با مخاطبان بهخوبی ارتباط برقرار کند.
«لئو: داستان یک روح»
نویسنده: «مک بارنت»؛ تصویرگر: «کریستین رابینسون»
«لئو» یک روح کوچک است که بسیار دوستداشتنی و بانمک با تکنیک مداد شمعی به تصویر کشیده شده است. این روح میپندارد در خانهای که حضور دارد کسی او را نمیخواهد؛ بنابراین به شهر میرود و با دختر بچهای آشنا میشود. خود واقعی «لئو»، شمایل روحگونه او، پس از آنکه توطئه یک سرقت را خنثی میکند آشکار میشود. تصاویر این کتاب با رنگهای سیاه و سفید همراه با سایههایی آبیگون با تکنیک نقاشی اکریلیک تصویرسازی شده است.
«مادام ایفل: داستان عاشقانهای درباره برج ایفل»
نویسنده: «آلیس بلیر هکت»؛ تصویرگر: «سیسیل»
در این داستان جذاب و رویایی درباره برج ایفل، نشان داده میشود که چگونه عشق وافر مهندس «گوستاو ایفل» به همسرش، «کتی» انگیزه ساخت این نماد صنعتی شدن در قرن بیستم شده است.
«کودک تنها»
نویسنده و تصویر: «گوجینگ»
این کتاب حکایت کودکی که تمام روز تنها مانده و ناچار است از خود دفاع کند. این دختربچه در اتوبوس درونشهری به خواب میرود و هنگام بیداری خود را جنگلی ناشناخته میبیند. سپس به سرزمین رویایی نقرهفامی را با ساکنینی چون گوزنهای پرنده، نهنگهای عجیب و بچه شیر دریایی در میان ابرها سفر میکند. تصاویر این کتاب با تکنیک مدادرنگی نقاشی شدهاند. منتقدان این اثر نویسنده چینی را برگرفته از سیاست تکفرزندی در چین میدانند.
«راسو»
نویسنده: «مک بارنت»؛ تصویرگر: «پاتریک مکدانل»
راسویی یک راوی بینام با لباسی رسمی را تعقیب میکند؛ این راوی در تاکسی، سالن اپرا و حتی قبرستان حضور او را حس میکند. ما نیز همچون راوی هرگز نمیفهمیم چرا این راسو چنین کاری را انجام میدهد اما بیش از آنکه این جانور ترسناک بهنظر برسد دوستداشتنی نشان داده شده است.
«گلهای پیادهرو»
نویسنده: «خوآرنو لاوسون»؛ تصویرگر: «سیدنی اسمیت»
دختری به همراه پدرش در شهر قدمزنان به سوی خانه میروند. در راه دخترک متوجه گلهایی میشود که در مکانهایی دور از انتظار جوانه زدهاند. او آنها را میچیند و دستهگلهایی میآراید و آنها را یک سگ، یک پرنده مرده، یک مرد بیخانهمان و در نهایت به خواهر نوپای خود هدیه میدهد.
«ببری که میخواست پادشاه باشد»
نویسنده: «جیمز توربر»؛ تصویرگر: «جوهیی یون»
این کتاب مصور درباره حکایت قدیمی ببری است که به دلیل عشق به قدرت وارد نزاعی مرگبار میشود. در هر صفحه از این اثر تصاویر خاطرهانگیزی از زندگی حیوانات دیده میشود. داستان این کتاب روایتی است از غرور، غم و اندوه و شکست.