بهروز کمالوندی، دیپلمات و سرپرست بینالملل سازمان انرژی اتمی در حاشیه بازدید از غرفه خانه کتاب در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات، به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: برخی خبرگزاریها مانند «ایبنا» وارد حوزهای شدهاند که به خودی خود گسترده است و موضوعات مختلف را دربرمیگیرد.
وی افزود: نمیتوان کتاب را به یک یا چند موضوع محدود کرد. چنین خبرگزاریای رسالت مهمی بر عهده دارد و موضوع کتاب میتواند موضوع خوبی برای یک خبرگزاری تخصصی باشد. البته باید مردم با چنین خبرگزاریهایی بیشتر آشنا شوند. خبرگزاری کتاب میتواند در زمینه هستهای خلاصهای از کتابها را ارایه دهد تا همه نسبت به این موضوع احساس نیاز کنند و طالب مطالب آن شوند.
این دیپلمات ادامه داد: عموم مردم به دلیل مشغله زیاد نمیتوانند کتابهای مناسب خود را پیدا کنند و بخوانند اما میتوانند خلاصهای از آثار مفید و مناسب را در جایی مثل ایبنا پیدا کنند. خبرگزاری کتاب نباید صرفاً به خبر اکتفا کند و لازم است وارد موضوعات مختلفی مانند هستهای شود. اطلاعات خبرگزاری کتاب باید همراه با توضیحات متنوع و پر و پیمان باشد تا همه بتوانند از آن بهره ببرند.
سرپرست معاونت بینالملل سازمان انرژی اتمی توضیح داد: هم به لحاظ فنی و هم به لحاظ سیاسی موضوع هستهای در کشور ما به گونهای است که اغلب مردم میخواهند درباره این موضوع مطالب مختلف و متنوعی بدانند. کسی که در حوزه سیاسی کار میکند و میخواهد به کنه مذاکرات پیببرد، باید در این زمینه کتاب بخواند. البته مخاطبان اصلی این کتابها کسانی هستند که در حوزه فنی هم دستی دارند.
وی ادامه داد: موضوع هستهای برای خبرگزاری کتاب سوژههای فراوانی دارد و میتوان روی این موضوع تمرکز کرد. باید در حوزه دانش و فناوری به این موضوع پرداخت که چه تعداد کتاب در این راستا چاپ و منتشر شده و در زمینه مذاکرات چه کارهایی انجام میگیرد. با معرفی و تحلیل چنین کتابهایی به آگاهی مردم در زمینه هستهای افزوده میشود.