هادی میرزانژاد در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره اهمیت و ضرورت برپایی مراسم تقدیر از خدمتگزاران نشر کشور گفت، اظهار کرد: بدون شک همواره قدردانی شدن امری خوشایند است اما این مهم زمانی محقق میشود که معیارها و ملاکهای قدردانی مشخص باشد و افراد براساس شایستهسالاری و صلاحیت انتخاب شوند. ضمن اینکه مشخص شدن ملاکهای قدردانی از افراد، باعث میشود آنها در راستای تقویت نقاط قوت خود گام بردارند.
مدیر انتشارات فرهنگ ایلیا (گیلان) افزود: بنده شخصاً جزو آن دسته ناشرانی هستم که به صورت دقیق نمیدانم بر چه اساسی در همایش خادمان نشر سال گذشته به عنوان ناشر برگزیده انتخاب شدم اما تصور میکنم به دلیل انتشار 62 جلد از مجموعه «دانشنامه فرهنگی و تمدن گیلان» اثری کاملاً متفاوت که در سایر استانها نیز الگوی کار قرار گرفته است، در این همایش معرفی شدم.
وی توضیح داد: از مسئولان فرهنگی و متولیان برپایی چنین همایشهایی میخواهم تنها به برپایی صرف همایشها اقدام نکنند بلکه بعد از تمام شدن فرایند برپایی همایشها، از برگزیدگان دعوت شود تا درباره مشکلات نشر و راهکارهای بُرونرفت از این مشکلات، اظهارنظر و ارائه تجربه کنند.
میرزانژاد با بیان اینکه جایزهای که در همایش سال گذشته دریافت کردم، پاسخگوی هزینههای چاپ حتی یک کتاب 100 صفحهای نبود، اظهار کرد: ما از مسئولان انتظار حمایت و دادن امکانات نداریم اما این توقع میرود که حداقل پای صحبتهایمان بنشینند و از ایدهها و طرحهایمان در حوزه نشر استقبال کنند.
ناشر برگزیده همایش خادمان نشر بیست و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بزرگترین مشکل حوزه نشر را نبود مراکز پخش و فروش کتاب دانست و گفت: معتقدم در کشور تولید کتاب به اندازه کافی صورت میگیرد اما به دلیل نبود مراکز پخش و فروش کتاب به تعداد لازم، کتابها در انبار میمانند و به دست مخاطبان نمیرسند.
وی افزود: متأسفانه تمام مراکز پخش در تهران تمرکز دارند و اغلب آنها با ناشران شهرستانی بهخوبی همکاری نمیکنند. معتقدم این مراکز باید در سراسر کشور توزیع شوند و دولت به جای ارائه سوبسید، میتواند یک مرکز پخش متمرکز راهاندازی کند تا کتابها از این طریق به فروش برسند.