خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- مراسم افتتاحیه بیست و سومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، شنبه (23 آبان) در فرهنگستان هنر برگزار شد. در این مراسم از سید حسن برقعی، مدیر مسئول انتشارات «نصایح» به عنوان یکی از خادمان پیشکسوت نشر تقدیر به عمل آمد. برقعی، در کنار سالها خدمت فرهنگی در آموزش و پرورش، فعالیت در حوزه نشر را نیز از سال 1358 از «دارالتبلیغ» قم آغاز کرده و در دفتر تبلیغات اسلامی به ادامه فعالیت پرداخته و در راهاندازی انتشارات مسجد جمکران نیز، سهیم بوده است.
وی بیش از بیست سال است که مدیریت انتشارات «نصایح» را بر عهده دارد و در کنار تولید و چاپ آثاری با موضوعات مختلف بیشترین تمرکز خود را بر انتشار کتابهای دینی قرار داده است. وی معتقد است، قصد و نیت وی ترویج و اشاعه فرهنگ تشیع است.
برقعی درباره روند فعالیت خود در حوزه نشر به خبرنگار ایبنا گفت: در تمام طول سالها فعالیت در آموزش و پرورش و حوزه نشر، لحظهای غیبت و کمکاری نداشتم و تنها هدفم، خدمت فرهنگی بوده است. اگر دستاندرکاران هفته کتاب من را در کنار سایر ناشران و کتابفروشان به عنوان ناشر برگزیده انتخاب نمیکردند، بازهم در این خدمت و ادامه آن تردیدی نمیکردم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره علت تمرکز نشر «نصایح» بر چاپ کتابهای دینی اظهار کرد: در تمام طول این سالها، در حوزههای دیگر هم کتاب به چاپ رساندهام، اما تمام نیتم، گسترش فرهنگ تشیع در جوامع مسلمان بوده است که به نظر خودم و در سایه الطاف ائمه، در این کار موفق بودم. یکی از دلایل، ثبات کارم، این است، که هیچگاه تلاش نکردم تا کتابی را از مجرای غیرقانونی به چاپ برسانم.
این ناشر پیشکسوت درباره دغدغههای خود در عرصه کتابهای دینی گفت: یکی از آفتهای اساسی این حوزه «تکرار» در موضوعات است که این موضوع باید با دقت و توجه خود محققان حل شود. به عنوان مثال، طلبه جوانی به ما مراجعه میکند و میخواهد نوشته وی درباره «معاد» را چاپ کنیم. وقتی شهید مطهری و علامه طباطبایی که از سرآمدان حوزه دین هستند درباره این موضوع کتاب نوشتهاند، دیگر نیازی به نوشتن این موضوع از سوی طلبهها و نویسندگان جوان وجود ندارد. این جوانان باید به دنبال موضوعات جدید باشند. نویسندگان و ناشران باید به دنبال کاری با بنیه قوی باشند.