به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نذر کتاب، مقولهای تاثیرگذار در فرهنگ و طرحی برای گسترش فرهنگ کتابخوانی و در دسترس قرار دادن کتاب برای تمام اقشار جامعه در همه نقاط کشور است. با نذر کتاب درختان کمتری قطع میشوند. با اجرای این طرح که چند سالی است در میان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی در کشور شکل گرفته، یک کتاب خوب را چند نفر میخوانند. کتابها در قفسههای کتابخانهها زندانی نمیشوند و سالها بدون استفاده خاک نمیخورند.
به همین منظور، آیین افتتاح طرح «نذر کتاب» در دانشگاه علمی و کاربردی واحد 13، شامگاه دوشنبه 25 آبانماه با حضور دکتر علی جاویدمهر، معاون دانشگاه جامع علمی و کاربردی واحد 13 ، انسیه صفاپو، رئیس دانشگاه علمی و کاربردی واحد 13 و رجبعلی سالاریان، مدیر امور نمایشگاههای استانی مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران و مدیر گروه رشته روابط عمومی دانشگاه جامع علمی و کاربردی واحد 13 برگزار شد.
طرح «نذر کتاب» مقولهای مانند نظریه «بیگبنگ» است
جاویدمهر در این آیین با اشاره به اهمیت توجه به مقوله «نذر کتاب» گفت: از مهمترین اهداف نظام آموزش عالی و دانشگاه جامع علمی و کاربردی، فراگیری مهارت است؛ بنابراین شرایط ایدهآل، حرکت از طرح مباحث تئوری و وارد شدن به عرصه اجرا و عمل است. اجرای طرح «نذر کتاب» مقولهای مانند نظریه «بیگبنگ» است. اگر در ترویج حرکت فرهنگی «نذرکتاب» موفق شویم، شرایطی مانند بیگبنگ را ایجاد خواهیم کرد.
وی درباره وضعیت فرهنگی در نقاط دوردست کشور افزود: کپرنشینهای کشورمان حتی از نخستین ابزارهای تحصیل محروم هستند و این در حالی است که در پایتخت نیز شاهد فقر فرهنگی هستیم. باید کتاب را به دورترین نقاط کشور و محروم ارسال کنیم. بین انسانیت و آدمیت تفاوت وجود دارد؛ در طول تاریخ کتاب ابزاری برای ارتقاء انسان به شرایط آدمیت بوده و کتاب عنصر جدانشدنی تمدن و فرهنگ است.
کتاب ابزاری برای ارتقاء انسان به شرایط آدمیت است
انسیه صفاپو نیز در این آیین درباره رویکرد دانشگاهیان درباره موضوع کتاب و مطالعه اظهار کرد: در حالیکه برای مطالعه کمبود وقت را بهانه میکنیم، ساعتها برای دنبال کردن مجموعههای تلویزیونی وقت میگذاریم؛ مطالعه در بهبود عکسالعملهای اجتماعی ما بسیار مؤثر است.
رجبعلی سالاریان، مبدع طرح «نذر کتاب» در دانشگاه جامع علمی و کاربردی واحد 13 نیز گفت: طرح «نذر کتاب» نخستینبار در عرصه دانشگاهی در دانشگاه علمی و کاربردی واحد 13 اجرایی شد. نذر کتاب تا پایان بیست و دومین دوره هفته کتاب ادامه دارد. کتابهای اهدایی در این طرح به مناطق محروم کشور ارسال میشود. امیدوارم تا سالها با همکاری اهالی دانشگاه این طرح ادامه داشته باشد.