غلامحسین مراقبی مولف و پژوهشگر حوزه تاریخ مطبوعات و ادبیات در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با اشاره به تالیف مجموعهای درباره نامآوران دانشگاه تهران عنوان کرد: از 80 سال پیش تاکنون دانشمندان زیادی بیش از پنج هزار نفر آثارشان در این انتشارات به چاپ رسیده است.
وی ادامه داد: قرار است، زندگینامه علمی و فرهنگی مولفان و مترجمان این کتابها به همراه بیان خاطرات دلنشین از آنها در یک مجموعه 6 جلدی تدوین و منتشر شود. البته تاکنون جلد نخست این مجموعه که به شکل دایرةالمعارف تدوین شده آماده است و به زودی منتشر خواهد شد. در میان نویسندگان این مجموعه، حوزههای مختلفی از جمله تاریخ، سیاست، دین، مطبوعات، فلسفه و... دیده میشود.
این پژوهشگر همچنین از تالیف کتاب دیگری درباره داستانهای کوتاه مولوی خبر داد و افزود: در آستانه 80 سالگی بزرگداشت مولوی، رادیو از من خواست تا داستانهای کوتاه مولوی را برای همگان بازگو کنم. پس از آغاز این کار دانشگاه پارس به من پیشنهاد تدوین کتاب با موضوع داستانهای مولوی برای همگان را داد.
مراقبی یادآور شد: همان گونه که میدانید داستانهای مولوی از آموزهها و اندیشههای او برگرفته شده و در واقع مولوی نخستین کسی است که داستانسرایی را در شعر باب کرده است. او اگرچه از منابعی مانند کلیله و دمنه و آثار عطار برای حکایتهای خود بهره میبرده اما پایان این داستانها را با توجه به اندیشه خود عوض میکرده است.
وی تاکید کرد: مولوی زبان داستانی را برای بیان اندیشههای صوفیگرایانه استفاده میکرده و طنز بسیار زیبایی هم دارد. به هر حال کار نگارش این کتاب تمام شده و قرار است تا پایان پاییز منتشر شود.