به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین رونمایی و معرفی کتاب «مدل مصور قرارداد استاندارد طرح و ساخت (کتاب زرد) فیدیک» نوشته مشترک راوید خانلری و مهدی سعادتفرد و با حضور مهدی عمرانلو، مدیر مسئول انتشارات آوند دانش و نماینده منطقهای انتشارات John Wiley و حامد میرزابابایی، مدیرعامل انجمن فرهنگی ناشران بینالملل ایرانیان پیش ازظهر دوشنبه دوم آذرماه 94، در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی کتب کاربردی و دانشگاهی در سالن علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد.
حضور ایران در نمایشگاههای بینالمللی تخصصی نیست
میرزابابایی در این آیین گفت: انجمن فرهنکی ناشران بینالملل ایرانیان برای هموار کردن مسیر همکاری بین شرکتهای صنعتی و ناشران آمادگی دارد. نسبت به حضور ایران در نمایشگاه بینالمللی فرانکفورت نقد وجود دارد. حضور ایران در این عرصه به صورت تخصصی دنبال نمیشود، چراکه در قالب تعارفات اداری گرفتار شده است.
معرفی ظرفیتهای موجود برای ارتباط مولفان ایرانی و ناشران بینالمللی
عمرانلو نیز در این نشست با اشاره به همکاری مشترک شرکت فراب و انتشارات جان وایلی در انتشار کتاب «مدل مصور قرارداد استاندارد طرح و ساخت (کتاب زرد) فیدیک» اظهار کرد: از جمله اهداف این همکاری، معرفی ظرفیتهای موجود در برقراری ارتباط بیشتر بین مولفان ایرانی با ناشران بینالمللی است. مولفان کتاب «مدل مصور قرارداد استاندارد طرح و ساخت (کتاب زرد) فیدیک» دو سال قبل، با جلب نظر انتشارات جان وایلی و تأیید محتوا و چندین بار ویرایش، تألیف کتاب را آغاز کردند. اکتبر 2015 کتاب به بازار نشر عرضه شد و البته حق رایت این کتاب به جان وایلی فروخته شده است.
تجربیات حوزه صنعت در قالب کتاب یا مقاله منتشر نمیشود
خانلری، یکی از نویسندگان کتاب نیز درباره تجربه مشترکش در تألیف این کتاب افزود: (فیدیک) مدلهای استاندارد قراردادهایی برای پروژههای زیربنایی است که بیش از 100 سال قدمت دارد. سازمان مدیریت برنامهریزی کشور نیز از این مدل استفاده میکند. تجربه تولید این کتاب از سال 91 بعد از مذاکراتی با سازمان فیدیک آغاز شد. شهریور همین سال با مهدی عمرانلو صحبت شد تا این کتاب از سوی انتشارات جان وایلی منتشر شود که نتیجه آن عقد قرار تولید کتاب در سال 92 بود.
وی با اشاره به اهمیت مستندسازی تجربیات اهالی صنعت اظهار کرد: تجربیات علمی در سطح دانشگاهی با انتشار مقاله منتقل میشود، اما تجربیات حوزه صنعت در قالب کتاب یا مقاله منتشر نمیشود. حمایت از نویسندگانی که علاقهمند به انتشار تجربیات اهالی صنعت هستند، فقط به مسائل مالی محدود نمیشود. بسیاری از شرکتها مانند فراب میتوانند ابتدا با شناسایی صاحبان تجربه و انجام حمایتهای لازم در این حوزه به فعالیت بپردازند. هیچ مانع ذهنی برای تولید کتاب «مدل مصور قرارداد استاندارد طرح و ساخت (کتاب زرد) فیدیک» به زبان فارسی وجود نداشت، اما با توجه به ماهیت کتاب این فرصت فراهم نبود.
این نویسنده ادامه داد: تصویر روی جلد بعد از رایزنی با انتشارات جان وایلی و پس از اتمام متن نهایی در حالیکه در زمان عقد قرارداد مطرح نشده بود، به همت عکاس ایرانی تهیه شد. تصویر روی جلد در حقیقت نمایی از سد نیروگاه کانون 3 است.
تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه
سعادتفرد، دیگر نویسنده این کتاب نیز در این آیین گفت: انتشار این کتاب نشان داد که همکاری بین صنعت نشر و متولیان پروژههای عمرانی میتواند در تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه موثر باشد. تولید این کتاب همچنین زمینهای را برای تقویت جایگاه نشر ایران در عرصههایی مانند نمایشگاه فرانکفوت فراهم میکند.