مسئول کتابخانه کتابخانه شیخ فضلالله نوری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) اظهار کرد: به منظور ارتقای فرهنگ مطالعه در بین کودکان و نوجوانان و استفاده بهینه از اوقات فراغت و تعطیلات تابستان، در برنامهای با عنوان «یک کتاب، چند نگاه» بچهها را به خواندن کتاب تشویق میکنیم.
فرشته حبیبیان ادامه داد: این برنامه از اول مرداد 1394، در روزهای یکشنبه هر هفته به مدت 3 جلسه از ساعت 11 تا 13 در کتابخانه شیخ فضلالله نوری با حضور کارشناس برنامه و بچهها برگزار میشود.
وی اضافه کرد: در این برنامه دو داستان از سوی جعفر توزنده جانی بهعنوان کارشناس برنامه، با مشارکت کودکان 8 تا 12 ساله خوانده شده و سپس هر کدام از بچهها بر اساس میل و سلیقهای که دارند پایانی را برای داستان بیان میکنند. همچنین در این برنامهها کودکان به نقد و بررسی کتاب نیز پرداخته و نکات مختلف مربوط به داستاننویسی را میآموزند.
وی ادامه داد: نخستین جلسه این برنامه، یکشنبه (4 مردادماه) با حضور 35 نفر از اعضای کودک و نوجوان عضو این کتابخانه برگزار شد.
حبیبیان در توضیح سایر برنامههای این کتابخانه گفت: همچنین در برنامهای دیگر با عنوان «عصرانه با طعم کتاب» که ساعت پنج عصر 26 مرداد برگزار میشود از نویسندگان یا مترجمانی که آثارشان از سوی بچهها با استقبال بیشتری روبهرو میشود، دعوت میکنیم که در جلسهای دوستانه دربارع آثارشان و همچنین روشهای داستان نویسی با بچهها گفتوگو کنند.
مسئول کتابخانه شیخ فضلالله نوری ادامه داد: علاوه بر این برنامه دیگری با عنوان «طبیب کاغذی» را دوم شهریور برای والدین بچهها برگزار میکنیم. در این برنامه گرایش زیاد کودکان و نوجوانان به فضای مجازی و بازیهای کامپیوتری و مشکلات و تبعات آنها از سوی کارشناس برنامه و یک روانشناس مورد بررسی قرار میگیرد، سپس راههای مناسب برای کنترل کردن این گرایشات و روشهای جایگزین به والدین ارائه میشود.
وی گفت: همچنین برای آشنایی بیشتر بچهها با کتابخانهها، هشتم شهریور در قالب یک تور تفریحی اعضای علاقهمند را به بازدید از کتابخانه و موزه ملک میبریم.
کتابخانه شیخ فضلالله نوری در حال حاضر دارای 22 هزار و 600 جلد کتاب است که از این تعداد چهار هزار و 200 جلد مربوط به کودکان و نوجوانان است. این کتابخانه 21 هزار و 200 نفر عضو دارد که از این تعداد هزار و 120 نفر به طور مداوم به کتابخانه مراجعه میکنند. از بین اعضای فعال 350 نفر کودک و نوجوان هستند.