به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نخستین چاپ کتاب «سنگهای کلیه و مجاری ادراری(کلیات، تشخیص، درمانهای طبی و جراحیهای اندویورولوژیک و لاپاراسکوپیک)» نوشته مشترک دکتر سیدحبیباله موسوی بهار، اورولوژیست، اندویورولوژیست و استاد دانشگاه علوم پزشکی همدان و عبدالمجید ایلون کشکولی، اورولوژیست، عضو مرکز تحقیقات اورولوژی و نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی همدان با همکاری دکتر ناصر سیمفروش، استاد ممتاز اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در 20 فصل از سوی انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب منتشر شده است.
از مهمترین فصلهای کتاب میتوان به «کلیاتی درباره سنگهای ادراری و ملاحظات درمانی آنها»، «ارزیابی بیماران مبتلا به سنگهای سیستم ادراری»، «تصمیمگیری درباره نحوه درمان سنگهای کلیه»، «نگاه تاریخی به روند پیشرفت جراحی در درمان سنگ کلیه»، «سنگشکنهای درون اندامی» و «درمان سنگهای ادراری در کودکان» اشاره کرد.
در شرح کلیاتی از بیماریهای کلیوی در مقدمه نخستین فصل کتاب آمده است: «پس از عفونتها و بیماریهای مختلف پروستات، سنگهای سیستم ادراری سومین بیماری شایع این دستگاه هستند. لغات و اصطلاحات مربوط به بیماریهای سنگهای ادراری از منابع گوناگونی اتخاذ شدهاند. پیشرفت روشهای جراحی برای درمان سنگهای ادراری درک ما را از اتیولوژی آنها افزایش داده است. ارزیابی متابولیک دقیق در جهت درمان طبی مناسب و تغییر شیوه زندگی برای کاهش عود بیماری سنگهای ادراری نیز برای ما اهمیت زیادی دارد. بدون چنین پیگیریها و مداخلات طبی، میزان عود سنگها طی پنج سال به 50 درصد خواهد رسید.»
نویسندگان درباره «تصمیمگیری برای درمان مبتلایان به سنگهای کلیه» در سومین فصل کتاب به سیر طبیعی سنگهای کلیه اشاره کردهاند. براساس محتوای این فصل، یکی از سوالات مهمی که همیشه ذهن بیماران و پزشکان را به خود مشغول میکند این است که کدام سنگ نیاز به درمان دارد؟ در بررسیهای بهعمل آمده مشاهده شده که اگر سنگهای کوچک درمان نشوند، در بیش از 77 درصد موارد بزرگ شده و در حدود 26 درصد موارد نیز به مداخله جراحی ایجاد شده است. بیمارانی که از ابتدا سنگ بالای چهار میلیمتر دارند، احتمال شکست درمان در آنها بیشتر از دیگران است.
«تاریخچه جراحی در درمان سنگ کلیه» یکی از موضوعاتی است که در چهارمین فصل کتاب مطرح شده است. در این فصل میخوانیم که هرچند قبل از انقلاب صنعتی، سنگ کلیه بیماری نادری بود، اما بقراط این بیماری را میشناخت و علائم رنال کولیک را تعریف کرده بود: «درد حادی که در محل کلیه، پهلو و بیضه سمت مبتلا احساس میشود. بیمار، تکرر ادرار دارد، به تدریج مقدار ادرار کاهش مییابد و در نهایت سنگریزه با کمک ادرار دفع میشود.»
«مراحل آمادهسازی بیماران» موضوع محوری ششمین فصل کتاب است. ارزیابی اولیه بیماری که برای جراحیهای پرکوتانوس درنظر گرفته شده است، باید شامل شرح حال کامل و معاینه فیزیکی باشد. در شرح حال کامل، بیمارانی که کنتراندیکاسیون مطلق دارند، مانند کواگولوپاتی تصحیح نشده است و عفونت مجاری ادراری درمان نشده، مشخص میشوند. اگر به لحاظ بالینی امکانپذیر باشد، آسپرین و سایر داروهای ضد پلاکت باید هفت روز قبل از عمل قطع شوند.
نخستین چاپ کتاب «سنگهای کلیه و مجاری ادراری(کلیات، تشخیص، درمانهای طبی و جراحیهای اندویورولوژیک و لاپاراسکوپیک)» با شمارگان یکهزار نسخه در 272 صفحه، به بهای 29 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات تیمورزاده منتشر شده است.
کتابی برای متقاضیان شرکت در آزمون تخصصی بیماریهای عفونی
«مجموعه پرسشها و پاسخهای تشریحی 61 امین آزمون بورد تخصصی بیماریهای عفونی و گرمسیری و ارتقای دانشگاه علومپزشکی تهران» عنوان دومین کتاب جدید انتشارات تیمورزاده است.
متقاضیان شرکت در آزمون ارتقاء گواهینامه و دانشنامه تخصصی در رشتههای مختلف تخصصی علومپزشکی مخاطبان اصلی این کتاب هستند. انتشارات تیمورزاده در این کتاب مجموعه سوالات شصت و یکمین دوره آزمون دانشنامه تخصصی و آزمون ارتقاء و گواهینامه دانشگاه علومپزشکی تهران در رشته، بیماریهای عفونی و گرمسیری در سال 93 همراه با پاسخهای تشریحی را جمعآوری کرده است.
نخستین چاپ کتاب «مجموعه پرسشها و پاسخهای تشریحی 61 امین آزمون بورد تخصصی بیماریهای عفونی و گرمسیری و ارتقای دانشگاه علومپزشکی تهران» با شمارگان یکهزار نسخه در 200 صفحه، به بهای هفتهزار و 500 تومان از سوی انتشارات تیمورزاده به بازار کتاب عرضه شده است.