به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از «اکونومیک تایمز»، بازار کتاب هندوستان که هماکنون با درآمدی معادل 261 میلیار روپیه (14877 میلیارد تومان) در جایگاه ششمین بازار جهان و دومین بازار کتابهای انگلیسی زبان قرار دارد، انتظار میرود تا سال 2020 درآمد آن به 739 میلیارد روپیه برسد.
این تحقیق حاصل همکاری موسسه «گزارش بازار کتاب نیلسون 2015»، انجمن ناشران هندوستان و فدراسیون ناشران این کشور است که به ارزیابی فرصتها و چالشهای پیشروی صنعت نشر پرداختهاند.
مطالعات انجام شده نشان میدهد که طی 5 سال آینده نرخ رشد سالانه صنعت نشر کتاب هندوستان 19.3 درصد خواهد بود. با وجود این، صنعت نشر کتاب هیچگونه سرمایهای را از سوی دولت دریافت نخواهد کرد که این مساله مانع جدی سر راه ناشران خواهد بود.
بنابر این تحقیق، از دیگر چالشهای صنعت کتاب در هندوستان ذات پراکنده نشر و فروش کتاب با هزارتوی پرپیچوخم توزیع، چرخه طولانی بازگشت سرمایه که مدیریت مالی را دشوار میسازد و نیز افزایش هزینههای مستقیم برشمرده شده است. همچنین کتابدزدی گسترده نیز از دیگر مشکلات صنعت نشر هندوستان است.
در میان نکات جالب درباره بازار کتاب هندوستان این است که گفته میشود، این کشور از نظر تولید کتابهای چاپی به زبان انگلیسی با 9 هزار ناشر در جهان دومین جایگاه را دارد.
در این تحقیق آمده است که فروش کتابهای داستانی و اطلاعات عمومی رتبه نخست را دارد؛ این درحالی است که کتابهای آمادگی برای آزمون پس از کتابهای دانشگاهی بیشترین استقبال را داشتهاند.
این مطالعات با مورد پرسش قرار دادن بیش از دو هزار تن افراد بالای 18 سال ساکن شهرها به این نتیجه رسیده است که اولویتهای کتابخوانی در هندوستان نیز در حال تغییر است.
نتایج این بررسی نشان میدهد که به میانسالان 2.1 کتاب در هفته مطالعه میکنند در حالی که دو سوم مورد پرسش قرار گیرندگان، برخی اوقات کتاب میخوانند. همچنین 56 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی در هر سال یک کتاب الکترونیک میخرند و تقریبا نیمی از آنان 3 تا 4 کتاب الکترونیک در سال میخوانند که نشانگر افزایش استقبال از این گونه کتابهاست.
مطالعات نشان میدهد که 55 درصد از فروش در بازار کتاب از آن کتابهایی به زبان انگلیسی است. کتابهایی به زبان هندی با 35 درصد در جایگاه بعدی قرار دارند.