به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری حسین نوشآبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز (دوشنبه 23 آذرماه) با حضور نمایندگان رسانههای مختلف در محل این وزارتخانه برگزار شد.
وی در بخش پرسش و پاسخ این نشست، در جواب سوال خبرنگار «ایبنا» که جویای پاسخِ نامه وزیر ارشاد به شهردار تهران درباره مکان نمایشگاه کتاب تهران آینده شد، گفت: شهردار تهران در ملاقاتی که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشت وعده برگزاری نمایشگاه کتاب تهران سال آینده در باغ موزه دفاع مقدس را ارائه کرد. این وزارتخانه پیگیر موضوع بر اساس قول شهردار تهران است. به همین منظور وزیر ارشاد نامهای به شهردار نوشت که آیا به قول و قرارهای پیشین خود پایبند است؟ و اینکه آیا امکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران آینده در باغ موزه دفاع مقدس وجود دارد تا وزارت ارشاد بر اساس آن، برنامهریزیهای خود را آغاز کند؟
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: تاکنون از سوی شهرداری تهران پاسخی برای این نامه دریافت نکردهایم. البته گزینههای مختلفی مانند مصلای امام خمینی (ره) و شهر آفتاب برای برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران وجود دارد منتها قرار است فعلاً از مصلا استفاده کنیم مگر اینکه شهردار تهران به قول و قرار خود پایبند بماند.
نوشآبادی افزود: در هر صورت، گزینه مصلا گزینه موجود ما برای برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سال آینده است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه «دستاندرکاران صنعت چاپ برای برنامه ششم توسعه پیشنهادهایی ارائه کردهاند، آیا در دولت تدبیر و امید، امیدی به تصویب این پیشنهادها وجود دارد؟» اکنون بسیار زود است که بخواهیم درباره بندها و مفاد برنامه ششم توسعه و بودجه سال آینده قضاوت کنیم چرا که هنوز این برنامه تصویب نشده و از طرفی، هنوز به مجلس ارائه نشده است. اما رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه چاپ و نشر روشن و حمایتکننده و مشوقانه است.
نوشآبادی توضیح داد: دولت معتقد است باید از ظرفیت داخلی کشور در عرصه چاپ و نشر و امر ساماندهی این صنعت استفاده کند. همچنین میتوانیم در این عرصه با هدف رونق بیشتر، از سرمایهگذاریهای خارجی نیز بهرهمند شویم.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه «سرنوشت صندوق اعتباری حمایت از نویسندگان، هنرمندان و روزنامهنگاران چه شد؟ و آیا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامهای برای افزایش بودجه این صندوق دارد؟» گفت: تا هفته گذشته حدود 37 هزار و 650 نفر به عضویت این صندوق در آمدند و موقعیتشان در این صندوق تثبیت شد و از خدمات آن برخوردار میشوند.
وی ادامه داد: پیشبینی میکنیم این صندوق تا پایان سال جاری 50 هزار نفر دیگر، از نویسندگان، هنرمندان و روزنامهنگاران را تحت پوشش خود قرار دهد. البته بودجهها جوابگوی تقاضاها نیست اما عزم دولت و وزارت ارشاد این است که بتوانند تمام فعالان فرهنگی و هنری که شناسنامه فرهنگی ـ هنری دارند، تحت پوشش این صندوق درآورد.
نوشآبادی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه «پیشنهاد تأسیس شعبه رسیدگی به شکایات مربوط به کتاب در دادگاه، به کجا رسیده است و درباره علت سفر وزیر ارشاد به مسکو توضیحاتی ارائه دهید» گفت: پیشنهاد دادگاه کتاب بسیار بحث بسیار مهمی محسوب میشود که در محافل فرهنگی بحث و تحلیل شده است. چرا که کتاب یکی از ارزشمندترین و پایدارترین محصولات و آثار بشری در حوزه میراث فرهنگی به شمار میآید. کتاب ابزاری برای تبادل اندیشهها است. بنابراین تعرض به کتاب به هر شکلی بدون رضایت صاحب اثر تخلف و جرم است.
وی با بیان اینکه ناشران و کتابفروشان پرچمداران فرهنگ و معرفت کشور هستند، اظهار کرد: قوه قضاییه برای بعضی نهادها دادگاه ویژه تشکیل داده است که از آن میان میتوان به دادسرای رسانه اشاره کرد. پیشنهاد راهاندازی دادگاه کتاب نیز به سال 1392 در جریان بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب تهران برمیگردد که از سوی هیأتمدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان مطرح شد. بهتازگی نیز معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این موضوع را مطرح کرده است. ما نیز علاقهمند و موافق تشکیل دادگاه کتاب از سوی قوه قضاییه هستیم.