به گزارش نمایندگی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، عباسعلی عظیمی در نشست خبری که سهشنبه (24 آذر) به مناسبت برگزاری نخستین جشنواره سلمان فارسی در پژوهشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، با اشاره به سابقه 30 سال فعالیت این پژوهشگاه اظهار کرد: این پژوهشگاه سال 1392 از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موافقت اصولی برای تبدیل از پژوهشکده به پژوهشگاه دریافت کرد و بهعنوان پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) بهصورت رسمی به فعالیت پرداخت.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه امام صادق(ع) در زمینه علوم انسانی و علوم اسلامی در سطح نیروهای مسلح فعالیت میکند، ابراز کرد: جشنواره سلمان فارسی باهدف ارزیابی و گسترش وضعیت پژوهش و تحقیق در حوزه علوم انسانی و اسلامی در سطح نیروهای مسلح مطرح شد.
دبیر علمی جشنواره سلمان فارسی با اشاره به اهداف و راهبردهای پیشبینیشده برای این جشنواره، گفت: پژوهش و تحقیق در آثار تولیدی، ایجاد رقابت سالم در میان پژوهشگاههای نیروهای مسلح در حوزه علوم اسلامی انسانی، شناسایی استعدادها و ظرفیتهای ناشناخته موجود بین نیروهای مسلح در حوزه علوم اسلامی برای به کارگیری آنها در پروژهها و کارهای تحقیقاتی آینده و همچنین پرهیز از موازی کاری در پژوهشهای حوزه علوم اسلامی انسانی از اهداف دیگر برگزاری جشنواره سلمان فارسی است.
عظیمی در ادامه به محورهای این جشنواره اشاره کرد و افزود: قرآن و علوم حدیث، فقه و مبانی حقوق، کلام، ادیان و مذاهب، فلسفه و عرفان، اخلاق و تربیت اسلامی، تاریخ اسلام و سیره معصومین، مطالعات تاریخ انقلاب اسلامی، اندیشه سیاسی و جریان شناسی از محورهای این جشنواره است.
دبیر علمی جشنواره سلمان فارسی در بخش دیگری از سخنانش آمار آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره را مورد توجه قرار داد و گفت: 30 مرکز علمی پژوهشی در جشنواره سلمان فارسی مشارکت کردند و در مجموع 278 اثر پژوهشی در حوزه علوم اسلامی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
عظیمی ادامه داد: از شمار آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره 123 اثر به بسیج و سپاه پاسداران، 58 اثر به نیروی انتظامی و 54 اثر به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و 44 اثر نیز به ارتش اختصاص داشت.
وی با بیان اینکه پس از داوری 203 اثر به عنوان آثار مناسب برای شرکت در جشنواره انتخاب شد، بیان کرد: آثار شرکت داده شده در این جشنواره در چهار سطح عالی، بسیار خوب، خوب و قابلتقدیر مورد ارزشیابی قرار میگیرند و آثاری که نمره بین 96 تا 100 را اخذ کنند، در سطح عالی و آثاری که نمره آنها بین 91 تا 95 و همچنین 86 تا 90 و 81 تا 85 باشد، نیز به ترتیب در سطح بسیار خوب، خوب و قابلتقدیر قرار میگیرند.
دبیر علمی جشنواره سلمان فارسی با بیان اینکه در نخستین جشنواره سلمان فارسی در هیچکدام از محورها کسی حائز مقام اول شناخته نشد، عنوان کرد: روز برگزاری جشنواره از صاحبان 16 اثر برتر تجلیل و قدردانی میشود.
عظیمی با بیان اینکه این جشنواره پنجشنبه 26 آذر در سالن همایشهای بینالمللی رسول اعظم (ص) واقع در مدرسه امام کاظم (ع) برگزار میشود، اظهار کرد: سخنرانان اختتامیه این جشنواره آیتالله مکارم شیرازی، حجتالاسلام سخایی از دفتر عقیدتی سیاسی سپاه و حجتالاسلام سعیدی نماینده ولیفقیه در سپاه است.