به گزارش نمایندگی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم به نقل از مسجد مقدس جمکران، مراسم افتتاحیه نخستین «هفته علمی تمدن نوین اسلامی» امروز (30 آذرماه) با حضور جمعی از مسئولان و استادان حوزه و دانشگاه در مسجد مقدس جمکران آغاز به کار کرد.
حجتالاسلام سید مجید امامی، رئیس بنیاد نشر و پژوهش مسجد مقدس جمکران در این مراسم، طی سخنانی به تشریح بخشهای مختلف این همایش پرداخت و اظهار کرد: برگزاری این مراسم در مسجد مقدس جمکران دارای آثار و برکات بسیاری است و قابلشمارش نیست.
وی ادامه داد: مباحثی که در این هفته از سوی پژوهشگران و استادان حوزه و دانشگاه مطرح میشود همگی در راستای آیندهسازی انقلاب اسلامی و تمدنسازی انقلاب صالحین است.
رئیس بنیاد پژوهش و نشر مسجد مقدس جمکران افزود: امیدواریم در این زمینه حرکت قدرتمندی شکل گیرد، فضای علمی کشور را در این زمینه سوق دهد و مبانی نظری ارتباط بین انقلاب اسلامی و مهدویت در اینگونه جلسهها بررسی شود.
حجتالاسلام والمسلمین ناصر سقای بیریا، رئیس شورای علمی هفته علمی تمدن نوین اسلامی نیز در این جلسه گفت: امروزه تمدن اسلامی وجود دارد، ولی باید به سمت تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم و استفاده از همه ظرفیتهایی که در اسلام وجود دارد، از مهمترین وظایف امروز است.
وی ادامه داد: ظرفیتهایی که در قرآن کریم، جوامع بشری، اسلامی و متفکران اسلامی وجود دارد زمانی که با رهبری یک معصوم (ع) همراه شود به آن حکومت جهانی پیوند خواهد خورد.
رئیس شورای علمی هفته علمی تمدن نوین اسلامی گفت: خرسندیم که آغاز این هفته تمدن اسلامی از روز آغاز امامت امام عصر (عج) شروع میشود و امیدواریم توفیق داشته باشیم که در این مسیر ملزومات امر را فراهم کرده و همه جوانان برای چنین حرکت عظیمی آماده شوند.
این استاد حوزه افزود: شورای سیاستگذاری هفته تمدن نوین اسلامی در موسسه علوم اسلامی انسانی صدرا در سال 93 آغاز بهکار کرد و شورای علمی هفته تمدن نوین اسلامی با حضور استادان حوزه و دانشگاه تشکیل شد و موسسه امام خمینی (ره) در قم این وظیفه را به عهده گرفت که متفکران حوزوی و دانشگاهی قوی را در این زمینه تجمیع کند.
سقای بیریا ادامه داد: هفت کمیسیون مفهومشناسی تمدن نوین اسلام، چیستی و ماهیت تمدن نوین اسلامی، مبانی نظری تمدن نوین اسلامی، اهمیت و ضرورت تمدن اسلامی، سیر تکوین تمدن نوین اسلامی، ظرفیتهای موجود برای تمدنسازی و مطالعات تمدنی و تمدنشناسی در این شورا شکل گرفتند و هرکدام نیز توسط یک موسسه پیگیری شد.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: نویسندگان در این کمیسیونها به پژوهش پرداختند و 60 چکیده مقاله از این هفت کمیسیون ارائه شد که پس از ارزیابی با حضور 50 استاد حوزه و دانشگاه این مقالات مورد بررسی قرار گرفت؛ از 75 مقالهای که به دبیرخانه این شورا ارسال شد، 60 مقاله پذیرفته شد و قرار است که مقالات در سیستمی که در مجلات علمی پژوهشی و علمی ترویجی وجود دارد در ویژهنامهها و شمارههای فصلنامههای علمی و پژوهشی منتشر شود.
رئیس شورای علمی هفته علمی تمدن نوین اسلامی گفت: مجموعه این مقالات در یک سیر کامل و منظم تنظیم خواهد شد و یک یا دو جلد کتاب نیز در این زمینه منتشر میشود.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام محمدحسن رحیمیان، تولیت مسجد مقدس جمکران در سخنانی جامعه اسلامی را و ولایی دانست که توان توافق تمدن اسلامی را بر اساس اصول دین دارد.
در ادامه این مراسم میزگرد علمی و تخصصی مهدویت و تمدنسازی با حضور حجتالاسلام الویری و دکتر موسی نجفی برگزار شد. در پایان این مراسم آیتالله محسن اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز به ارائه سخنرانی پرداخت.