به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از مدرسه علمیه رفیعه المصطفی (س)، در ابتدای این نشست که به همت مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران برگزار شد، دکتر محمد سمیعی نویسنده کتاب «خانواده در بحران» به ارائه مباحث خانواده و علل سستی آن در دو جامعه غربی و اسلامی پرداخت و در تحلیلی چندسویه و ارائه آمار تکان دهندهای از منابع معتبر غربی و ایرانی آینده خانواده را نگرانکننده ارزیابی کرد.
وی اظهار کرد: در کشورهایی مانند ژاپن و هند با تعریف و تبیین جایگاه مشخص زن و مرد، خانواده از استحکام بیشتری برخوردار است لکن نظام سرمایهداری، فمینیسم و وجود فرهنگ همخانگی در غرب از عوامل تضعیفکننده خانواده است و متاسفانه شاهد نفوذ تدریجی این عوامل در میان خانوادههای ایرانی هستیم. وی با تکیه بر ایدئولوژی اسلامی، این مکتب ریشهدار را عاملی برای رهایی از معضلات خانواده دانست.
در ادامه این نشست، دکتر امیرمهرداد خسروی، کارشناس مسائل خانواده و از استادان پیشین دانشگاه کمبریج، به تحلیل محتوای کتاب «خانواده در بحران» پرداخت و بیان کرد: مساله قابل توجه در این کتاب آن است که نگارنده با درک کامل از شرایط زیستی غرب از یک سو و شناخت معارف عمیق اسلامی از سوی دیگر به تحلیلی میان رشتهای از عوامل بحرانزدگی خانواده در غرب و مقایسه آن با وضعیت خانواده ایرانی پرداخته و به شکلی مستدل و علمی همگان را به پیشگیری از بحرانهایی که خانواده غربی بدان دچار شده است، دعوت میکند.
وی با اشاره به آثار متعددی که در حوزه مسائل خانواده وجود دارد، نقطه تمایز این کتاب را با سایر آثار در نوع نگرش و دیدگاه نویسنده دانست که نگاهی جدید و مطابق با شرایط واقعی خانواده غربی است.
در بخش دیگری از این نشست که در آن استادان و طلاب حوزههای علمیه خواهران استان تهران حضور داشتند، دکتر زارعی اقدم و دکتر بهزادپور از استادان و مشاوران برجسته حوزوی به ارائه نقادانه کتاب پرداختند که توسط دکتر سمیعی و دکتر خسروی بدانها پاسخ مستدل و مبسوط داده شد.
کتاب «خانواده در بحران» که توسط انتشارات اطلاعات به چاپ رسیده است، از آثار دکتر محمد سمیعی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تاکنون بارها مورد توجه محافل علمی قرار گرفته است.