پروین بابایی نویسنده «اول و آخر تویی ما در میان: مروری بر کتاب تاریخ پارچه و نساجی در ایران» اثر شایسته تقدیر در بخش هنر دوازدهمین دوره از جشنواره نقد کتاب در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: برگزاری چنین جشنوارههایی، بسیار عالی است و جای تقدیر و تشکر دارد زیرا باعث انگیزه هرچه بیشتر مخاطبان میشود، چرا که میدانند کارشان دیده شده و مورد ارزیابی قرار میگیرد.
وی افزود: متاسفانه نقدهای چندانی بر کتابهای حوزه طراحی پارچه و نساجی نوشته نمیشود. این باعث میشود که خود کتابها نیز چندان دیده نشوند. از اینکه نقد من دیده شده بسیار خوشحالم.
بابایی ادامه داد: فریده طالب پور نویسنده کتاب «تاریخ پارچه و نساجی در ایران» صرفا به گردآوری اطلاعات اقدام کرده و هیچ تحلیل خاصی را ارائه نداده است. نقد من به این کتاب نیز در راستای همین نبودن تحلیل در میان اطلاعات و اسناد تاریخی است.
وی در توضیح بیشتر نقد خود گفت: نقد من شامل دو قسمت بود؛ نقد صوری و نقد محتوایی. کتاب «تاریخ پارچه و نساجی در ایران» با اشکالات ظاهری بسیار اعم از تایپی، ویراستاری بیدقتی در چیدمان مطالب و کمسلیقگی در انتشار عکسها منتشر شد که من در بخش نقد صوری به این موارد اشاره کردم. در بخش نقد محتوا نیز عجولانه نوشته شدن این کتاب مساله اصلی من بود.
این منتقد همچنین درباره کیفیت کتاب مورد نقد خود اشاره کرد: مشکل چنین کتابهایی این است که با عجله هرچه تمامتر به دلایلی غیر علمی، به عنوان مثال ارتقای رتبه دانشگاهی، نوشته و منتشر میشوند، به همین دلیل خالی از تحلیلهای علمی هستند.
چاپ دوم کتاب «تاریخ پارچه و نساجی در ایران» نوشته فریده طالب پور در سال گذشته (1393) در 246 صفحه و بهای 12 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه الزهرا روانه کتابفروشیها شد.