به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از واحد خبر و اطلاع رسانی بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، وی به نظم و مقررات حاکم بر بنیاد بین المللی امام رضا(ع) اشاره کرد و افزود: در وزارت ارشاد حدود 30 موسسه در حوزههای مختلف فعالیت میکنند. اما نظم و تلاشی که در این بنیاد جریان دارد خاص و کم نظیر است که تحقق این امر با مدیریت قوی این مجموعه امکان پذیر شده است.
خلاقیت در جشنواره
رییس هیات مدیره بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، با اشاره به این که بخشی از برنامه های جشنواره نیاز است که هرسال تکرار شود، و در هر دوره جشنواره می شود بخش های دیگری از جشنواره را شکوفا کرد تا نوآوری و خلاقیت همواره ادامه داشته باشد، تصریح کرد: ضروری است در برنامهریزی جشنواره امام رضا(ع)، از افراد مطلع و خبره استفاه شود تا هرسال برنامههای جشنواره، نو و تازه باشد و این جشنواره هرگز دچار تکرار نشود.
وی با تاکید بر این که در جشنواره امام رضا(ع) خلاقیت جایگاه برجستهای دارد و در هر دوره جشنواره طرح های جدید و نو اجرایی می شود، تصریح کرد: به عنوان مثال در دوره دوازدهم جشنواره حضور جدی دانشگاهیان طرح جدیدی بود که در جشنواره اتفاق افتاد. نهضت ترجمه هم که وزیر محترم ارشاد بر آن تاکید دارند، در حال انجام است.
کاراندیش مروستی با اشاره به اینکه به منظور ایجاد خلاقیت و نوآوری می توان از طرح ها و برنامه های موفق مشابهی که در دنیا وجود دارد، الگوبرداری کرد، گفت: این طرحها اگر در شیوههای اجرا جذاب باشند و بتوانند با مخاطب ارتباط برقرار کنند، می توانند متناسب با فرهنگ دینی ما مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرند.
اهمیت فرهنگ سازی در دوران کودکی
وی با تاکید بر اهمیت فرهنگسازی از دوران کودکی، اظهار کرد: لازم است از دوران دبستان فرهنگ سازی دینی مذهبی داشته باشیم و سرمایهگذاری کنیم تا در شکل گیری شخصیت افراد جامعه تاثیرگذار باشیم. این خیلی مهم است که نسل جوان جامعه با فرهنگ رضوی آشنا شوند وخوشبختانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور در برنامه های جشنواره امام رضا(ع) ورود خوبی دارند.
وی با اشاره به وجود افکار و سلایق متنوع در سطح جامعه، گفت: کشور 75 میلیونی ما از گرایش ها و سلایق متنوعی تشکیل شده که البته همه این افراد در دین داری و و اعتقاد به خدا مشترکند اما دست اندرکاران جشنواره باید با شیوههای مختلف بتوانند این فرهنگ را بین اقشار مختلف جامعه ترویج کنند.
بهره بردن از ابزارهای روز برای تولید محتواهای رضوی
وی افزود: امکانات و ابزارهایی در دنیای امروز وجود دارد که همه از آنها بهره میبرند و برای انتقال فرهنگ خود از آن استفاده می کنند و اگر ما از آن ابزارها استفاده نکنیم عقب میمانیم.
کاراندیش مروستی با بیان اینکه ما دو راه برای مواجهه با این ابزارها داریم، افزود: یک راه این است که فقط به مقابله بپردازیم که البته این راه به شکست میانجامد. راه دوم هم این است که با همین ابزارها فرهنگ خودمان را انتقال داده و تولید محتوای مناسب داشته باشیم و حتی این محتواها را صادر کنیم و ضمن مقابله با فرهنگهای مخرب، فرهنگ خودمان را به دیگران بشناسانیم تادیگران بدانند ما بدون دلیل نمیگوییم که دینمان کامل است. در این صورت است که میتوانیم دیگران را جذب کنیم.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه برای تاثیرگذاری بر مخاطبان باید شیوههای تبلیغی متناسب با محتوای تولید شده را انتخاب کنیم، افزود: تاکید میکنم باید تولید محتوا داشته باشیم و این نیاز به سرمایه و اعتبار و نیروهای توانمند دارد و باید این نیروها در این حوزه شناسایی بشوند تا فرهنگ غنی رضوی در داخل و خارج از کشور شناسانده شود.