به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری این هفته حسین نوشآبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در سالن جلسات شورای فرهنگ عمومی با حضور نمایندگان رسانههای مختلف برگزار شد.
نوشآبادی در این نشست به حمایتهای صندوق اعتباری هنرمندان اشاره کرد و گفت: این صندوق در دولت یازدهم با یک ظرفیت کاملاً جدید و با مدیریت جدید و امکانات بخش غیردولتی فعال شده است و توانسته گامی برای حمایت از نویسندگان، هنرمندان، روزنامه نگاران و خبرنگاران بردارد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: سال گذشته حدود 17 هزار و 950 نفر را به عضویت این صندوق در آوردیم. تا پایان سال 93 تعداد اعضای این صندوق قریب به 18 هزار نفر رسید. پیشبینی میشود تا نیمه نخست سال 94 این رقم به 40 هزار نفر عضو برسد.
وی توضیح داد: از میان اعضای این صندوق، 5 هزار و 41 نفر خانم و 12 هزار و 416 نفر آقا هستند که به ترتیب 31 درصد و 69 درصد جمعیت صندوق را به خود اختصاص دادهاند. همچنین 14 درصد اعضای این صندوق مدرک دکترا، 38 درصد مدرک کارشناسی ارشد، 12 درصد مدرک کارشناسی، 27 درصد مدرک فوقدیپلم و 9 درصد مدرک دیپلم دارند.
نوشآبادی بیان کرد: با توجه به اعمال سیاستهای جدید و در نظر گرفتن معیارهایی که اعضای صندوق باید واجد آنها باشند، در نظر داریم همه افرادی که از هویت فرهنگی وهنری جمهوری اسلامی ایران برخوردارند، به عضویت این صندوق درآوریم تا بتوانند از تسهیلات آن بهرهمند شوند.
وی همچنین به سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) اشاره کرد و توضیح داد: بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) در دهه کرامت برنامههای متعددی با عنوان جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) در بخشهای مختلف فرهنگی، هنری، علمی، پژوهشی و بینالملل برگزار میکند.
نوشآبادی با بیان اینکه جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) به دلیل گستره ملی و بینالمللی که دارد، بسیار قابل توجه است، گفت: در این دوره از جشنواره دهها هزار نویسنده، محقق، پژوهشگر و شاعر از 77 کشور و 31 استان حضور دارند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این جشنواره میتواند گامی مؤثر برای تقویت دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران باشد. سعی شده در این جشنواره از دخالتهای دولت کاسته و بیشتر، از ظرفیتهای مردمی و توانمندیهای بخش خصوصی بهره گرفته شود.
وی عنوان کرد: سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) با هدف ایجاد وحدت و انسجام میان کشورهای اسلامی با رویکرد وحدت اسلامی برگزار خواهد شد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این نشست، در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر این که «گزینههای مختلفی برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران سال آینده همچون باغ کتاب و شهر آفتاب مطرح است؛ بالاخره این نمایشگاه در سال آینده کجا برگزار خواهد شد؟» گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سال آینده بر اساس قولی که شهرداری تهران داده است، به احتمال زیاد در باغ موزه دفاع مقدس برگزار خواهد شد. این موضوع که شهر آفتاب بتواند مکانی برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران باشد، بسیار ارزنده و جای قدردانی دارد اما به نظر نمیآید که این مکان بتواند به این سرعت (تا اردیبهشت 95) راهاندازی شود.
وی با بیان اینکه صنعت نمایشگاهی کشور یک صنعت فقیر و عقبمانده است، یادآور شد: اگر شهر آفتاب که در کنار مرقد مطهر امام خمینی(ره) است سامان یابد میتواند به مکان مناسب و دائمی و ماندگار برای برپایی نمایشگاه باشد.
نوشآبادی در پاسخ به خبرنگار دیگری که از سرنوشت پروژه راهاندازی اتحادیه مؤسسات قرآنی پرسید، گفت: راهاندازی معاونت قرآن و عترت یکی از کارهای بسیار ارزندهای بود که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رُخ داد. این در حالی بود که مؤسسات و نهادهای مختلفی متولی ترویج فرهنگ قرآنی در کشور هستند اما وزارت ارشاد خواست با این کار بیش از پیش در راستای احیا و ترویج فرهنگ قرآنی گام بردارد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: لازم است همه مؤسسات و نهادهای قرآنی در یک اتحادیه منسجم شوند تا هم از ظرفیتها به صورت بهینه استفاده شود و هم مطالبه مقام معظم رهبری در حوزه ترویج فرهنگ قرآنی محقق شود.