به گزارش نمایندگی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم، آیتالله حسین نوری همدانی، مرجع تقلید شیعیان ظهر امروز (26 مهر) در دیدار هیأت رئیسه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ضمن تسلیت به مناسبت ایام محرم عنوان کرد: مؤسسه امام خمینی (ره)، فعالیتهای وسیعی در حوزه دین در سطح آموزش و پژوهش انجام میدهد ک قابل قدردانی است.
استاد برجسته حوزه با بیان اینکه مسئولیتهای حوزوی در این موسسه به خوبی تقسیمبندی شده است، اظهار کرد: انسان نمیتواند در همه رشتهها تبحر و مهارت داشته باشد، بنابراین طبقهبندی در رشتههای مختلف از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی بابیان اینکه فقه در کتاب وسائل الشیعه، به 10 دسته تقسیم شده است، تصریح کرد: معارف کلامی، معارف معاشرت و حقوق، معارف فرهنگی، سیاسی، اخلاقی، حکومتی، قضایی و جهادی از جمله علوم فقهی است که در این کتاب به صورت منظم به آن پرداخته شده است.
آیتالله نوری همدانی بابیان اینکه هر یک از این معارف و علوم فقهی نیاز به استادانب دارد که خلأهای موجود در این علوم را پر کنند، ابراز کرد: ما باید تلاش کنیم که در حوزه علمیه، بهمانند سابق، فقهای شاخص و مطرح تربیت کنیم و باید مبلغانی تربیت کنیم که در خارج از کشور نیز تأثیرگذار باشند.
وی بابیان اینکه باید افکار امام خمینی(ره) وارد حوزه شود، تصریح کرد: نواقص و کاستیهایی در برخی مطالب کتابهای تاریخی وجود دارد که تلاش شده نقش روحانیون در استقلال و آزادی کشور کمرنگ نشان داده شود که باید با نگاه تاریخی درست و دقیق اصلاح شود.
در ادامه این دیدار حجتالاسلام محمود رجبی، قائممقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بابیان اینکه طلابی که سطح 2 حوزه را گذراندهاند، میتوانند در برنامههای آموزشی مؤسسه امام خمینی (ره) شرکت کنند، عنوان کرد: این مؤسسه از سال 1354 فعالیت خود را آغاز کرده است و در سال 58 به دستور امام خمینی (ره)، توسعه یافت.
حجتالاسلام رجبی با بیان اینکه در این موسسه، آموزشهای رسمی در 16 رشته علوم انسانی و اسلامی برگزار میشود، تصریح کرد: 4 هزار طلبه در مباحث فقه و اصول، 6 هزار طلبه در رشتههای دیگر، 2 هزار طلبه در مقطع ارشد و دکترا مشغول به تحصیل هستند و تاکنون 3 هزار نفر فارغالتحصیل شدهاند.
وی درباره فعالیتهای بخش پژوهش موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) بیان کرد: 15 گروه پژوهشی در این موسسه مشغول فعالیت هستند و تاکنون 26 کارگروه پژوهشی به همراه 63 دوره کارورزی، تحقیق و ترجمه تحقیق و همچنین 92 همایش ملی و بینالمللی برگزار شده است.
قائممقام موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) در ادامه درباره نشریات علمی این موسسه عنوان کرد: 25 نشریه علمی که شامل 10 نشریه علمی پژوهشی، 4 نشریه علمی ترویجی، 6 نشریه تخصصی و 5 نشریه فرهنگی است در این موسسه منتشر میشود.
وی بابیان اینکه شمارگان منتشرشده برخی نشریهها تا 40 هزار نسخه نیز رسیده است، خاطرنشان کرد: در کتابخانه تخصصی این مؤسسه بیش از 140 هزار عنوان کتاب وجود دارد و تاکنون 600 عنوان کتاب در مؤسسه منتشر شده و 140 جلد کتاب در دست تحقیق و آستانه نشر است.
حجتالاسلام رجبی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: یک مرکز دائرهالمعارف در 4 رشته علوم عقلی از جمله کلام، منطق، فلسفه و عرفان در این موسسه تأسیس شده است که در این راستا دائرهالمعارف تخصصی نیز تألیف میشود.
وی بابیان اینکه در مرکز دائرهالمعارف، 1450 عنوان کتاب خطی وجود دارد، تصریح کرد: در این مرکز، 74 جلد کتاب منتشر و 20 جلد دیگر در دست انتشار است و 8 عنوان نرمافزار علوم عقلی نیز تولید شده است.
حجتالاسلام رجبی در پایان با اشاره به انتشارات مؤسسه امام خمینی (ره) گفت: انتشارات مؤسسه امام خمینی (ره) دارای 16 نمایندگی در کشور است که تاکنون 8 بار ناشر نمونه معرفی شده است، همچنین انتشارات مؤسسه، هزار و 700 جلد کتاب چاپ کرده است که 71 اثر آن بهعنوان آثار برگزیده معرفی شده است.