به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مراسم بزرگداشت مرحوم احمد سیاح، نویسنده، کتابفروش و موسس انتشارات «اسلام» شامگاه دوشنبه (23 آذرماه) با حضور مهدی محقق، فیلسوف و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران، حجتالاسلام محسن دریابیگی، عضو هیأت علمی دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی، علی محمدی اردهالی، پیشکسوت حوزه نشر، نصراله حدادی، پژوهشگر، عبدالحمید سیاح، فرزند مرحوم احمد سیاح، اکبر ایرانی، مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب و تنی چند از چهرههای فرهنگی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران برگزار شد.
محقق گفت: این مجلس بزرگداشت کسی است که از خدمتگزاران دین این مملکت به شمار میآید؛ کسی که زندگی خود را علاوه بر آنکه در جریان کسب و کار گذاشت به علم و دانش اختصاص داد و بعدها صاحب تألیفات متعددی شد که یکی از آنها کتاب فرهنگ عربی فارسی نام داشت. این کتاب مورد توجه بسیاری از آیات عظام مانند آیتالله میلانی و امام خمینی (ره) قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه جا داشت افراد بسیاری از صنف کتابفروشان در این بزرگداشت حاضر شوند، اظهار کرد: سیاح را از 70 سال پیش میشناسم در سالهایی که در مدرسه مروی دروس حوزوی را میخواندم با وی که در مدرسه سپهسالار قدیم درس میگرفت آشنا شدم. همیشه وقتی از خیابان بوذرجمهری رد میشدم به دفتر کار سیاح سر میزدم. وی مردی مخلص، با ایمان و جستجوگر بود. بیشتر اوقاتش را در کتابفروشی میگذارند و ایام استراحت خود را به تألیف کتاب اختصاص میداد.
محقق ادامه داد: امیدوارم کتابفروشان و ناشران زندگی سیاح را الگوی خود قرار دهند و به این نکته واقف باشند که وظیفه آنها فقط فروش کتاب نیست بلکه خودشان نیز باید انعکاسی از کتاب داشته باشند. به یاد دارم در سالهای گذشته پاتوق بیشتر استادان، کتابفروشی بود. استاد جلال همایی را در کتابفروشی «خیام » میدیدم و مرحوم دکتر معین را در کتابفروشی «زوار» ملاقات میکردم.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران با تأکید بر این نکته که سیره مطلوب حضور استادان در کتابفروشیها ادامه پیدا کند، اظهار کرد: به نظر میرسد باید ارتباط بین مولف، ناشر و کتابفروش دوباره احیاء شود.
گزارش تکمیلی مراسم بزرگداشت مرحوم سیاح متعاقبا منتشر میشود.