December 13, 2015, 3:35 am
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با آغاز هفته قرآن و عترت و وقف استان فارس، همایش «تجلیل از فعالان قرآنی و یاوران وقف» با حضور حجتالاسلام محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اصغر امیرنیا مدیرکل تبلیغ و ترویج، بهزاد مریدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و جمعی از مدیران ستادی و استانی در محل تالار حافظ ارشاد استان فارس برگزار شد.
در آغاز این آیین معنوی بهزاد مریدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با بیان اینکه در ابتدا هیچ چیزی جز کلمه الله نبود، گفت: اگر تمام کتب ادیان را جستوجو و بررسی کنیم و عزت آنها را نزد بندگان و مریدان این ادیان بخواهیم بدانیم، مشاهده خواهیم کرد که قرب و منزلتی که بندگان و مسلمانان برای قرآن دارند، در مقایسه با پیروان کتب ادیان دیگر، چشمگیر نیست.
وی افزود: اگر در میان ادیان دیگر کنکاش کنیم در مییابیم آنچنان که قرآن در میان مسلمین از عزت برخوردار است دیگر کتابهای آسمانی در میان پیروان خود، آنچنان وجود ندارد.
وی با یادآوری این مطلب که چندی پیش یک خاورشناس سعی کرد تا بخشهای مختلف ایران را مورد پژوهش قرار دهد که در ادامه مسیر پیش رو به قرآن رسید، اضافه کرد: آمیخته بودن زندگی مردم ایران با قرآن به پژوهش خاورشناسی همیشه سرلوحه بوده است.
فراگیری فهم قرآن در جامعه؛ گام بعدی معاونت قرآن ارشاد
در ادامه این مراسم حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن بیان رفع مهجوریت کلامالله مجید در بین اقشار جامعه، تاکید بر فهم و درک صحیح از این کتاب آسمانی کرد و گفت: قدم بعدی ما در وزارت ارشاد و به عنوان خادم قرآن این است که فهم قرآن را در جامعه فراگیر کنیم و فهم قرآن نیز فراگیر نخواهد شد مگر کسانی که مدرس قرآن هستند، مردم را با این معارف و ظرایف کتاب الهی آشنا کنند.
وی با تصریح اینکه ما این مجال را همانند برگزاری هفته قرآن، عترت و وقف فراهم خواهیم کرد تا مردم با بخشی از زیباییهای کلام وحی و اهل بیت (ع) آشنا شوند، گفت: ترجمان و تفسیر قرآن، اهل بیت (ع) هستند وگرنه قرآنی که در آن به غلط افرادی مانند داعش درآید هیچگاه به آن علاقهای وجود ندارد چراکه قرآن همه رحمت، امید و احترام به انسان و کرامت انسانهاست و علم در آن کاملاً متبلور است و تقوا از زیر و بالای این برنامهها متبلور کرده و جامعه را متقی میکند.
حشمتی در ادامه سخنانش به تعدد موقوفات و بقاع متبرکه فارس اشاره کرد و گفت: بخشی از این وقفیات باید به سمت قرآن و فهم و تدبر قرآن و همچنین برنامههای قرآنی تفسیر و تدبر ختم شود.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با تصریح اینکه هفته قرآن و عترت تا پایان سال جاری در ٨ استان کشور برگزار خواهد شد، گفت: این هفتهها به ترتیب آغاز شده و ابتدا در فارس انجام شده است.
قرآن، تنها نسخه شفابخش انسانهاست
هادی پژوهش جهرمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری نیز در این مراسم ابراز کرد: اگر امروز دنیای غرب و انسانیت در حیرت و واماندگی، یأس، ناامیدی فردی و جمعی به سر میبرد و علی رغم اینکه از امکانات مادی برخوردار است اما رفاه، آسایش و آرامش ندارد، نتیجه آن است که از خدا فاصله گرفته است و انسان غربی سرگشته و حیرت زده است و در وادی به سر میبرد که نمیداند در کجاست.
وی قرآن را تنها راه و نسخهای دانست که امروز میتواند برای انسان ناامید و سرخورده شفابخش باشد، سپس افزود: اما متأسفانه ما نیز علی رغم اینکه از برکات قرآن بهرهمند هستیم، خود گرفتار یأس، ناامیدی و ناآرامی هستیم، علت این است که از این نسخه آرامش بخش یعنی قرآن فاصله گرفتهایم.
پژوهش جهرمی به جنایات تکفیریها اشاره کرد و گفت: امروز به نام قرآن، خشونت، انسانکشی و آدم کشی در دنیا و جهان اسلام باب شده است و علت آن هم این است که قرآن را میخوانند اما چون از عترت بهرهای ندارند، آن را وارونه میفهمند و برای رسیدن به خدا به خشونت متوسل میشوند و به نام خدا سر، انسانهای خدا را میبرند و بدنامی برای کتاب خدا به ارمغان میآورند.
وی با بیان اینکه اسلامی که تکفیریها امروز تداعی میکنند، اسلامی خشونتبار، خونبار، زشت و زننده و کسلکننده است، گفت: علت این است که به نام دینی که آن را نشناختهاند و از مروجان و مفسران قرآن که همان عترت هستند، به دور افتادهاند مرتکب چنین خطاهایی میشوند.
وقف، زیرساخت فعالیتهای قرآن و اهلالبیت (ع) است
حجتالاسلام سیدعباس موسوی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس هم در این همایش با تصریح اینکه قرآن کتاب کامل و جامعی است و همه رمز و رموزات در این قرآن نهفته است، افزود: انسان زمانی که با هر مشکلی مواجه میشود با تمسک و تدبر در قرآن میتواند آن را حل کند و اصولاً تلاوت قرآن بدون تدبر هیچ فایدهای ندارد.
وی ابراز کرد: این قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) هم باید زیرساختی داشته باشند و جایی باشد که برای آنها و فعالیتهای قرآنی و اهل بیتی(ع) کار کند و آن شکل سوم، بحث وقف است.
موسوی با یادآوری اینکه هفته قرآن، عترت و وقف نامگذاری شده است، گفت: وقفهای مختلفی در حوزههای مختلف وجود دارد اما متأسفانه امروز از همه حوزهها کمتر، وقف تبلیغ و ترویج قرآنی است و این نیاز امروز جامعه است.
مدیرکل اوقاف فارس خاطرنشان کرد: نیازهای استان فارس در شرایط کنونی در حوزه وقف، بحث وقف قرآنی و سلامت است.
بازگو شدن صفات ذات حق تعالی در 59 جای قرآن
در ادامه این مراسم آیتالله علی موحد، مدیر حوزههای علمیه خواهران فارس نیز با بیان اینکه بسیاری از روانشناسان و جامعهشناسان غرب برای انسان تعاریف مختلفی کردهاند، بهترین و دقیقترین تعریف انسان را در قرآن کریم و سوره انسان دانست.
وی با تصریح اینکه در ٥٩ جای قرآن، صفات ذات حق تعالی با صراحت بیان شده است، افزود: قرآن کریم با صراحت میفرماید که ما انسان را سمیع و بصیر آفریدیم و این تعریف از انسان، تعریف جامعی است و میتوان در بحثهای مفصل اثبات کرد که هر قدرت و تفکر و کشفیاتی که انسان دارد منوط به این دو صفت سمیع و بصیر است که باعث شده انسان در جهان این همه کشفیات، قدرت و همه دوراندیشی داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی فارس به صفت حبالناس و حبالمخلوق بودن خداوند اشاره کرد و گفت: خداوند همه انسانها را بدون استثنا و در نظر گرفتن هیچ شرطی دوست دارد، بنابراین انسانها هم میتوانند حب مخلوق خالق را داشته باشند و این حب مخلوق خالق به زبان نیست و اینگونه نیست که فردی بگوید من انسانها را دوست دارم و این مورد پذیرش قرار گیرد.
اهل البیت (ع) بهترین تعریف از «حب» انسانها را ارائه کردهاند
وی خاطرنشان کرد: بهترین تعریف را برای حب انسان ائمه ما ارائه دادهاند و سروران معصوم بهترین تعریف را در روایات صحیحه برای حب انسان کردهاند که اگر بخواهید مدعی باشید که انسان را دوست داریم باید چگونه باشید.
آیتالله موحد در ادامه بر لزوم توجه به وقف قرآنی تأکید کرد و افزود: باید برای درک مفاهیم قرآن وقفهایی انجام شود که البته به برکت انقلاب اسلامی و رهنمودهای امام راحل و رهبر معظم انقلاب، قرائت قرآن در جامعه رواج پیدا کرده است و مخصوصاً در ماه مبارک و انصافا یکی از آرزوهای ما این بود که قرآن در بین ما رایج شود.
تجلیل از فعالان قرآنی و یاوران وقف
پایانبخش این آیین، تجلیل از چهار نفر از فعالان قرآنی و پیشکسوتان عرصه هنر قرآنی و همچنین چهار نفر از یاوران وقف استان فارس بود.
در بخش فعالان قرآنی از چهار نفر از پیشکسوت عرصه تلاوت و هنر قرآنی تجلیل شد که محمد علی ذاکری، قاری روشندل به عنوان پدر قرای استان فارس، محمدرضا نعمتی، کاتب قرآن کریم، علی حقیقیپور، در زمینه سفال و کاشی از قرآن و عترت، محمد ستایش، در زمینه خاتم هنر اصیل فارس و شیراز و علیرضا گودرزی، در زمینه هنر خاتم، از آن جمله بودند.
همچنین از سه نفر یاوران وقف استان فارس نیز با نامهای منوچهر جرجانی که چهل و پنجمین وقف استان فارس در سال جاری را به ارزش دو میلیارد و نیم میلیون تومان را وقف احداث بیمارستان تخصصی سرطان جنوب کرد و محمدحسن کاظمی شیرازی و رسول تعصب از یاوران وقف استان فارس، تجلیل شد. |
|
↧
December 13, 2015, 3:20 am
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین رونمایی از کتاب «شب یلدا» نوشته علی بلوکباشی در آستانه شب یلدا برگزار میشود.
رونمایی از تازهترین کتاب، بلوکباشی دوشنبه 23 آذرماه ساعت 17 با حضور مولف در شهر کتاب فرشته برپا خواهد شد.
بلوکباشی، دانشآموخته زبانشناسی همگانی و زبانهای باستانی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران است. وی در سال 1349 به انگلستان سفر کرده و در دانشگاه آکسفورد به تحصیل رشته مردمشناسی پرداخته و دارای مدارک Diploma و B. Litt و D. Phil در رشته انسانشناسی اجتماعی از همین دانشگاه است.
بلوکباشی در چند دهه اخیر پژوهشهای گستردهای در زمینه مسائل مربوط به مردمنگاری، فرهنگ عامه ایران، مطالعه و بررسی ساختهای اجتماعی، اقتصادی، هنری و فرهنگی و نظامهای ایمانی و عقیدتی در جامعههای شهری و ایلی عشایری انجام داده و «شب یلدا» نیز در ادامه همین پژوهشها و با چنین درونمایهای به نگارش درآمده است.
|
|
↧
↧
December 13, 2015, 3:16 am
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از نشریه «گاردین»، مطالعه درباره 2500 کتاب پرفروش معرفی شده و آثار قابلتوجه یک ساله اخیر روی سایت «گوگل» نشان میدهد که حجم متوسط صفحات کتابها از سال 1999 تا 2014 میلادی از 320 صفحه به 400 صفحه رسیده است. این موضوع موجب شده حمل کتاب سختتر شده و به همین دلیل استفاده از کتابهای دیجیتال رونق بیشتری بیابد.
بر اساس این تحقیق انجام شده توسط «جیمز فاینالیسون» در موسسه Vevesearch الگوی نسبتا پایداری از سال 1999 میلادی درباره افزایش حجم صفحات کتاب وجود دارد که بهطور تقریبی افزایش 80 صفحهای را تا کنون نشان میدهد. همچنین این مطالعه نشان میدهد چرا تمایل به کتابهای دیجیتال نسبت به سالهای گذشته بیشتر شده است.
این محقق ادبی میگوید: «کتاب با حجم بالا انسان را محدود میکند در حالی که همان کتاب را میتوان از سایتی چون آمازون در حد یک یادداشت خریداری و حمل کرد.»
وی میافزاید: «من همیشه کتابهای چاپی میخریدم تا زمانی که مجبور شدم به سفر بروم. حمل چنین کتابهایی در چمدان بسیار سخت است درحالی که حمل اثری با «کیندل» جایی را اشغال نمیکند.»
«کلیر آلکساندر»، ناشر و نویسنده نیز با تایید نتایج این تحقیق گفته است که حمل کتابهایی با حجم بالا بهصورت دیجیتال راحتتر است هرچند بیشتر اینگونه آثار در ژانر عاشقانه یا جنایی منتشر میشوند و در دیگر گونهها کتاب زیادی در دسترس نیست.
با این حال وی میافزاید: «با وجود صحبتهایی که درباره مرگ کتابهای کاغذی در رقابت با دیگر رسانهها مطرح میشود، مردم همچنان ترجیح میدهند تا کتاب بخوانند تا اینکه به آن گوش دهند یا آن را از سایتها بردارند.» |
|
↧
December 13, 2015, 2:51 am
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم افتتاحیه هفته پژوهش یکشنبه (22 آذرماه) با حضور غلامعلی حدادعادل، رئیس شورای تحول علوم انسانی، حسینعلی قبادی، سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، وحید احمدی، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از استادان و اعضای هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
حدادعادل در این مراسم با بیان اینکه تحول در علوم انسانی مساله جدیدی پس از انقلاب اسلامی نیست، گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی این مطلب مطرح بوده که باید در علوم انسانی دانشگاهها تغییر و تحول صورت بگیرد، در انقلاب فرهنگی تغییرات روی علوم انسانی متمرکز بود بنابراین بعد از بازگشایی دانشگاهها در تهران، قم دفتر همکاریهای حوزه و دانشگاه و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی طی سه دهه فعالیتهایی صورت گرفت.
وی ادامه داد: در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی چندین همایش برگزار شد و کار گستردهای درباره نقد کتابها و منابع درسی علوم انسانی صورت گرفت. به نظر میرسید این فعالیتها منتهی به یک نتیجه جدی و ملموس در برنامه درسی دانشگاهها باشد اما چنین نشد. به هر حال مقام معظم رهبری در سال 88 روی تحول علوم انسانی تاکید کردند و بر همین مبنا شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامهای را مصوب کرد که در آن موضوع تحول جدیتر گرفته شود و برای پیگیری آن شورای مرکب از صاحبنظران و مسئولان مرتبط با علوم انسانی در تهران و قم تشکیل شود. رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به عنوان عضو حقوقی در این شورا حضور دارد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون نزدیک به 110 جلسه از شورای تحول علوم انسانی تشکیل شده افزود: این شورا در جلسههای نخست خود به این نتیجه رسید که دبیرخانهای داشته باشد و این شورا فعالیت ستادی کند و از سویی دیگر کار تحول علوم انسانی به استادان رشتهها واگذار شود. همچنین شورا تصمیم گرفت از میان همه رشتهها 15 رشته را در اولویت قرار دهد، در هرکدام از این رشتهها تعدادی از استادان که به تحول معتقد بودند و از نظر علمی حسن شهرت داشته و علاقهمند به کار باشند دعوت شد. بنابراین تاکنون 200 نفر با شورای تحول علوم انسانی همکاری دارند و در سال گذشته حاصل بررسیهای شورا به اینجا رسید که برنامههای درسی آموزشی جدیدی به وزارت علوم پیشنهاد شده و در شورای برنامهریزی این وزارتخانه تصویب و ابلاغ میشود.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در ادامه سخنانش به تشریح اینکه چرا باید به دنبال تحول در علوم انسانی باشیم پرداخت و گفت: منظور از تحول علوم انسانی زیر پا گذاشتن تمام دستاوردهای غرب در این زمینه و ساختن علم جدید نیست بلکه مساله مهم این است که ما علوم انسانی داشته باشیم که با علوم پایه متفاوت باشد چون در علوم انسانی به تعداد فلاسفه بزرگ مکتب داریم به همین دلیل در بسیاری از کشورها میبینیم که جامعهشناسی، روانشناسی و علوم تربیتی و... رویکرد خاص خود را دارد.
فیلسوفان در اروپای جدید از رنسانس به بعد پیامبران عصر جدید شدند
وی با بیان اینکه فیلسوفان در اروپای جدید از رنسانس به بعد پیامبران عصر جدید شدند، اظهار کرد: فیلسوفان لازم بود علوم را ارزشگذاری و بر اساس مسائل انسانی آن را عرضه کنند و بر این اساس میخواستند به سعادت بشری پاسخ دهند. حال سوال اصلی این است که مکتبهای علوم انسانی چه رابطهای با تفکر دینی و وحیانی دارند باید توجه داشت که این مساله سیاسی، جناحی و... نیست و بعد از انقلاب در ایران کسی برای تحکیم قدرت بحث تحول علوم انسانی را مطرح نکرده است.
حدادعادل تاکید کرد: ما به عنوان کشوری با حکومت اسلامی امکان بیشتری داریم که به این مساله بپردازیم چرا که پس از تاسیس دانشگاه تهران و سایر دانشگاهها و واردات علوم از غرب خودآگاهی در زمینه مبانی این رشتهها وجود نداشته و کتابها یا منابع درسی بدون خودآگاهی ترجمه، بازنویسی و تدریس شده است. حال سوال اصلی اینجاست که امروز ما به عنوان یک مسلمان که اعتقاد به وحی و دین داریم نسبتمان با مبانی این علوم چیست و آیا مبانی فکری علوم انسانی جدید با تفکر دینی میخواند یا خیر؟
این عضو مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه نمیتوانیم بگوییم تمدن اسلامی داریم اما علوم انسانی غربی را بدون نقد و بررسی تدریس میکنیم، افزود: در علوم انسانی و در فضای فکری غربی 300 سال است که گسترهای از انواع مکاتب مانند اومانیسم و سکولاریسم حاکم است.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش چهار هدف مطلوب در شورای تحول علوم انسانی را برشمرد و یادآور شد: اسلامی کردن علوم انسانی سختترین کار ما در این حوزه است در بخش دیگر وظیفه بومیسازی علوم انسانی را برعهده داریم حکومت باید دست نیاز خود را به سوی متخصصان علوم انسانی دراز کند و لازمه کارآیی علوم انسانی غیر از اسلامی بودن بومی شدن است.
وی تاکید کرد: ما در تمامی کتابها و نقد آنها چهار مولفه اسلامیسازی کردن، بومیکردن، روزآمدی و کارآمدی را در نظر میگیریم متاسفانه مشکل عمده شورای تحول علوم انسانی این بوده که وزارت علوم کار خود را کرده و بدنه دانشگاهی نیز نظر خود را داشته است. به طور مثال وقتی کار شورای تحول علوم انسانی شروع شد در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی شورای نقد متون کتب درسی وجود داشت که کتابهای بسیاری را نقد کرده بود اما عملا نتایج آن در وزارتخانه دیده نشد.
به گفته حدادعادل، شورای تحول علوم انسانی، پرندهای با دو بال است که در یک بال آن استادان و صاحبنظران فعالیت میکنند و بال دیگرش اجرا و مدیریت صحیح در وزارت علوم و درک واقعیتهای جامعه است.
وی در بخش پایانی سخنانش تاکید کرد: باید بین شورای تحول علوم انسانی و وزارت علوم تعامل خوبی وجود داشته باشد و در ارتباطی تنگاتنگ فارغ از مسائل جناحی منابع نقد و بررسی شود. از سوی دیگر باید بدانیم که پژوهش بدون آموزش میسر نمیشود و اگر آموزش وجود نداشته باشد پژوهشی هم وجود ندارد بنابراین باید نگران آموزش و پژوهش باشیم.
جایگاه علوم انسانی در توسعه کشور دغدغه اصلی است
وحید احمدی نیز در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه یکی از بزرگترین دغدغههای من جایگاه علوم انسانی در توسعه کشور بوده گفت: تحقق جایگاه مناسب برای علوم انسانی در توسعه کشور جز با حضور خود اصحاب علوم انسانی محقق نمیشود و اینگونه نباید باشد که تصور کنیم حتما باید مدیران از رشته علوم انسانی باشند تا در کارها پیشرفت داشته باشیم.
وی ادامه داد: کشور ما از لحاظ بنیاد علمی و فرهنگی برپایه علوم انسانی ظرفیتهای بسیار بالایی دارد و تاریخ ما مملو از آثار، شخصیتها و اندیشههای علوم انسانی است اما چالشها در این حوزه هم کم نبوده و باید این موانع تبدیل به نقشهای برای راهبرد و پیشرفت شود. در کشورهای پیشرفته غربی که مبنای علمی پایداری دارند علوم انسانی نقش موثری در توسعه علم ایفا میکنند و دغدغه ما این است که از فضای علمی در این زمینه به خوبی استفاده شود.
این مقام مسئول در ادامه با طرح این سوال که آیا علوم انسانی توانسته نقش بنیادی، عملکردی و انسجامبخشی در سایر علوم داشته باشد یا خیر افزود: سوال دیگر این است که آیا علوم انسانی توانسته نقش بین رشتهای ایفا کند؟ امروزه رشتههای مهندسی در حال حل شدن در مبانی علوم انسانی است و اگر شما به رشتههای مهندسی نگاه کنید بر علوم اجتماعی و روانشناسی مبتنی هستند.
ارزش افزوده علمی به معنای کالایی کردن علم نیست
به گفته احمدی، اگر به سمت مسائل ارزش افزوده علمی میرویم به معنای کالایی کردن علم نیست بلکه علم را ابزاری برای تاثیرگذاری در زندگی میدانیم. علوم انسانی قطعاً میتواند نقش مهمی در زندگی روزمره مردم ایفا کند چرا که مردم ما مسایل فرهنگیشان در پیوند با علمای علوم انسانی میبینند.
وی با اشاره به تشکیل شورای توسعه پژوهش و فناوری در علوم انسانی یادآور شد: این شورا در بالاترین سطح رسمی کشور تشکیل شده که نشاندهنده اهمیت این موضوع است و طرح تحول علوم انسانی یکی از کارهایی است که میتواند به ما کمک کند و خمیرمایه آن نیز خود اصحاب علوم انسانی هستند.
معاون پژوهشی وزیر علوم در بخش پایانی سخنانش گفت: سی و پنج سال از انقلاب اسلامی گذشته و ما باید حرف جدیدی در علوم انسانی داشته باشیم و مدلی که ارایه میکنیم باید کارآمد و عملیاتی در سطح کشور باشد.
تمدنزایی در طرح اعتلای علوم انسانی مورد توجه است
حسینعلی قبادی نیز در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به طرح اعتلای علوم انسانی گفت: این طرح در میان انواع رویکردهایی که در جامعه نسبت به علوم انسانی وجود دارد ممتاز است چرا که ما همزمان با ارایه مبانی نظری وجه کاربردی علوم انسانی را در نظر گرفتیم و سعی شده تا براساس برنامههای سازمان برنامهریزی و بودجه طرح شاخصمند و جامعهنگری ارایه شود که از افراط و تفریط هم پرهیز کرده باشد.
وی ادامه داد: همچنین سعی کردیم در این برنامه وجه تمدنزایی و فرهنگسازی علوم انسانی لحاظ شود و سخنان جریاناتی که فقط دانش جهان را نقد میکنند و از اثربخشی علوم انسانی ناامید هستند مدنظر گرفته نشود. بنابراین تلاش ما این بوده که بر خاصیت بین رشتهای بودن علوم انسانی تاکید کنیم.
سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با بیان اینکه این طرح مبانی نظری علوم انسانی در دنیای جدید و ایران را بررسی کرده گفت: در مرحله بعدی در این طرح پروژههای میان مدتی مطرح شده که رد پای آن را در اسناد بالادستی کشور نشان داده است و با همکاری سازمان برنامهریزی بودجه این نقشه به شاخصهایی تبدیل شده تا بتواند در کشور اثربخش باشد.
به گفته این مقام مسئول، براساس این طرح هر پنج سال یکبار خروجیهای طرح متمایز خواهد دو در پایان این برنامه میتوان امیدوار بود که ایران در حوزه علوم انسانی در سطح جهان صاحب رای مشخص بوده و حرف جدیدی برای ارایه کردن داشته باشد.
وی تاکید کرد: علوم انسانی باید جنبههایی از فرهنگسازی و تمدنسازی برای جهان داشته باشد و امیدواریم در سند چشمانداز این طرح مقدمهای بهشمار آید و بتواند به مسئولان نگرشی در این حوزه اعطا کند. برنامه راهبردی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مبتنی بر نظام ملی نوآوری است و در اینجا تلاش شده تا از مباحث تئوریک به سمت کاربردی کردن حرکت کنیم.
قبادی افزود: علوم انسانی بومی علوم کارآمدی است که میتواند به پیشرفت کشور کمک کند و امیدوارم که بتوانیم این مهم را در سطح کشور محقق کنیم.
در پایان این مراسم با حضور معاون وزیر از طرح جامع اعتلای علوم انسانی معطوف به پیشرفت کشور رونمایی شد. |
|
↧
December 12, 2015, 10:57 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نخستین همایش «پژوهش در آموزش علوم پایه» با همکاری قطب علمی آموزش (کارگروه آموزش علوم) و پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، 28 بهمنماه سال جاری در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار میشود. مدرسان، پژوهشگران و علاقهمندان به حوزه پژوهش در آموزش علومپایه تا پایان آذرماه برای ارسال چکیده مقالات خود به دبیرخانه همایش مهلت دارند.
برگزاری چند کارگاه آموزشی تخصصی در زمینه آموزش علومپایه نیز در 29 بهمنماه از برنامههای جانبی این همایش است. دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تخصصی حوزه علومپایه در حاشیه این همایش، از عموم ناشران این حوزه دعوت کرده است. ناشران برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه شرکت در نمایشگاه میتوانند به نشانی اینترنتی http://confsrttu.ir/bse مراجعه کنند.
به منظور تبیین شاخصهای لازم در تولید کتاب در آموزش علومپایه و نیل به آموزش اثر بخش، همگام با برگزاری همایش «پژوهش در آموزش علوم پایه» نخستین جشنواره ملی «کتاب برتر در آموزش علوم پایه» نیز 28 بهمنماه برگزار میشود.
با توجه به اهمیت دوره ابتدایی در آموزش و پرورش، تمرکز این دوره از جشنواره بر دوره ابتدایی بوده و صاحبان اثر و ناشران میتوانند آثار خود را برای بررسی، حداکثر تا بیستم دیماه به دبیرخانه جشنواره در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ارسال کنند. اطلاعات بیشتر در وبگاه همایش بخش جشنواره کتاب برتر درج شده است. از صاحبان کتابهای برتر ضمن معرفی به عموم جامعه، در این جشنواره تجلیل میشود.
|
|
↧
↧
December 12, 2015, 11:12 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «رهآغاز فرمانروایی ایل قاجار» از مجموعه تاریخ و شناخت جامعه معاصر ایران (2) تالیف دکتر ناصر تکمیلهمایون به بررسی سقوط صفویه و شیوه قدرتیابی ایل قاجار و برپایی پادشاهی آن میپردازد.
این کتاب در نه فصل تنظیم شده که سرفصلهای آن عبارتند: «سیمای تاریخی دوران آشوب»، «نقش و موقعیت سیاسی فتحعلیخان قاجار قوانلو»، «محمدحسنخان در مسیر شهریاری»، «اقدامات قدرتطلبانه حسینقلیخان جهانسوز»، «قیام آقامحمدخان قاجار»، «نبردهای آقامحمدخان قاجار و لطفعلی خان زند»، «جنگهای اقامحمدخان در قفقاز»،«آخرین تلاشها»، «خان قاجار بر اورنگ پادشاهی» و صفحاتی با نام «فرجام سخن».
نگاه متفاوت محققان برونجامعهای به تاریخ قاجار
در سطور نخستین کتاب صفحاتی با عنوان «درآمد» گنجانده شده که در آن میخوانیم: «در این پژوهش تکیه بر جنبشها و حرکتهای اجتماعی و سیاسی قاجاریان بیشتر مورد توجه قرار دارد و به همین دلیل کوشش شده تا طی فصول نهگانه با برخورداری از منابع و نگارشهای تاریخی خودی و محققان برونجامعهای که نگارشهای متفاوتی با پژوهشگران ایرانی دارند، از نخستین اقدامات قدرتمندانه فتحعلیخان قاجارقوانلو و تلاشهای فرزندش محمدحسنخان و قیامهای فرزندزادگانش حسینقلیخان جهانسوز و آقامحمدخان سخن به میان آمده و در مسیرهای سختگذر جنگها و فتنهها، چگونگی راهیابیهای آنان برای رسیدن به سلطنت روشن گردد.» (ص 5)
مولف در صفحاتی از کتاب با نام «پیشسخن» آورده است: «دوران مورد بررسی از سقوط اصفهان توسط افغانها (12 محرمالحرام 1135ق/ 12 اکتبر 1722 م) تا تاجگذاری آقامحمدخان قاجار (جمادیالآخر 1210ق/ مارس 1796 م) است که در تاریخ ایران بهعنوان دوران آشوب نامیده شده است. روزگار مزبور با آغاز سلطهگری دولتهای استعماری روسیه و انگلستان و فرانسه از یک سو و دستاندازیهای نظامی و جنگی عثمانیان از سوی دیگر همزمان است و کشمکشها و منازعات ایلی و طایفهای و قبیلهای در شرایطی انجام مییافت که برای ایرانیان تازه و نوظهور بود و کوششهای سیاسی مدعیان قدرت و سلطنت فزون بر ایجاد وحدت و هماهنگی، مساله استقلال و حفظ یکپارچگی کشور را نیز بیشوکم در نظر داشتند. به همین دلیل تحلیل تاریخ این دوره از منظر جهانی و سیاستهای جدید باید در معیار دقیقتری مورد بررسی قرارگیرد.» (ص 8)
پیروزی افغانها و قصهای وحشتزا به گوش اهالی شهر
فصل یکم «سیمای تاریخی دوران آشوب» با اشاره به لشکرکشی افغانها، سلطنت نادر و وکالت و نیابت کریمخان و پیامدهای آن، به چگونگی اوضاع استرآباد به عنوان کانون قدرت قاجاریان پرداخته شده و از طوایف گوناگون آن ایل و حیات اجتماعی و سیاسی طوایف آن سخن به میان آمده است. در سطوری از این فصل میخوانیم: «سیمای تاریخی دوران «آشوب»: «محاصره شهر اصفهان پس از شکست صفویان در جنگ گلناباد (گلون آباد) صورت گرفت. شامگاه هشتم مارس 1722 مسیحی (اول جمادیالأخری 1134ق) خبر پیروزی افغانها چون قصهای وحشتزا به گوش اهالی شهر رسید و روز بیستم مارس (سیزدهم جمادیالأخری) پس از فتح جلفا و فرحآباد، لشکریان افغان در کرانه جنوبی زایندهرود تمرکز یافتند و شش ماه به غارت روستاها و کاروانها پرداختند و مردم در این مدت به انتظار تدابیری از طرف حکومت نشسته بودند.» (ص 20)
تکمیلهمایون در صفحات پایانی همین قسمت مینویسد: «دوران آشوب و فروریختگی سلسله صفوی از زمان سلطنت شاهسلطان حسین شروع شد ولی ضربه نهایی و کارساز را افاغنه به رهبری محمود غلزایی بر کل نظام وارد کردند و کشور را وارد ورطه آشوب و نابسامانی قرار دادند. در برابر وضع پیشآمده، جنبشها و حرکات گوناگون در مناطق مختلف کشور پدید آمد و دو سلسله افشاریه و زندیه به حاکمیت رسیدند که هیچکدام آنها پس از بنیانگذاری به دلایل گوناگون استمرار تاریخی پیدا نکردند.» (ص 32 )
یاقوت چهاردهمثقالی و تعبیر نادرشاه درباره محمدحسنخان
«نقش و موقعیت سیاسی فتحعلیخان قاجار قوانلو» در فصل دوم کتاب با اشاره به ولادت فتحعلیخان قوانلو و آغاز کشمکشهای قاجاریان و منزلت وی در مقام سپهسالاری استرآباد و رابطهاش با شاه تهماسب دوم و مقاولهها و عهدبندیهای او سخن به میان آمده و در پایان به ظهور نادرقلی افشار، جبهه خراسان و قتل فتحعلیخان پرداخته و آورده است: «نقش و موقعیت سیاسی فتحعلی خان قاجار قوانلو»: «رضاقلیخان هدایت نوشته است: «مشهد مقدس به تسخیر آورد و ملک محمود به لباس درویشی ملبس شد و در حجره نشست و از سر تاج کیانی برخواست [خاست]». لکهارت نیز همین مضمون را در جملات زیر آورده است: «ملک محمود اندکی بعد با توجه به عبثبودن پایداری از در استیمان آمده حبه شاهی را از سر برگرفت و در یکی از حجرههای آستانه امام رضا معتکف گردیده، عمری را به قلندری گذراند.» (ص 51)
فصل سوم «محمدحسنخان قاجار در مسیر شهریاری» نام دارد که در این صفحات با اشاره به زندگی آغازین وی، خودسازی، سازماندهی، رسیدن به مقام سرداری، نبرد با رقیبان و مدعیان سلطنت، چگونگی احوال و پایان زندگی و قتل وی مورد بررسی قرار گرفته شده است. در این بخش میخوانیم: «نادرقلی شاید پیش از کشته شدن فتحعلیخان در فکر قلع و قمع قاجاریه بود، اما پس از آن واقعه و فرار محمدحسنخان به استرآباد و هماهنگیهای پیشبینی شده با ترکمانان، عزم جزم کمرد تا او را به چنگ آورد و به هلاکت برساند و ریشه قدرتطلبی قاجاریه را بخشکاند. در این مورد آنقدر پشتکار نشان داده که اعتمادالسلطنه نوشته است، روزی از حسینعلیخان معیرالممالک میپرسد: «یاقوت چهارده مثقالی دیدهای؟ او در جواب گفته که ندیدهام. نادرشاه گفته یاقوت چهارده مثقالی محمدحسنخان است که از چنگ بیرون رفته و بر او دست نیافتهایم.» محمدحسنخان سالها به دور از قدرت نادری در میان ترکمانان (خاصه خالوی خود) به سر برد. غذای او فقط از شکار تأمین میشد و به سختی زندگی میکرد. گویند کلاهی به سر داشته تا از آسیب آفتاب در امان باشد، از صدمات کلاه گرم و عرق کردن سر، موهایش ریخت و او به محمدحسن کچل (کَل) معروف شد.» (ص 58)
داعیه سلطنت و جهانگشایی که در استرآباد جنبش کرد
در فصل چهارم «اقدامات قدرتطلبانه حسینقلیخان جهانسوز» مولف به زندگی کودکی و نوجوانی وی و تفویض حکومت دامغان از سوی کریمخان زند به وی، ماجرای شورشها و نپذیرفتن اتحاد با افشارهای خراسان و پایان حاکمیت و سروری وی پرداخته و مینویسد: «اقدامات قدرتطلبانه حسینقلی خان جهانسوز»: «محمدحسنخان در نیمه ماه جمادیالثانی 1171 قمری (ژانویه 1858م) کشته شد. مورخان قاجاری خروج او را پس از قتل نادر 12 سال، عروجش را «بر اریکه جهانیانی و مسند کشورستانی» 8 سال نوشته و عمرش را 45 سال دانستهاند. از محمدحسنخان قاجار قوینلو 9 پسر و 2 دختر باقی ماند که نام و نشان آنان پیشتر بیان شد. آنان توسط محمدخان قوینلوی قاجار (بیگلربیگی استرآباد منصوب از سوی محمدحسنخان) به دشت گرگان برده شدند و در میان طایفه ترکمن یموت جای گزیدند.» (ص 71)
در همین قسمت درباره حسینقلیخان، برادر جوانتر آقامحمدخان آمده است: «وی پس از ورود به دامغان و سروسامان دادن اندک به شهر و نظم امور با دختری از تیره عزادینلوی قاجار ازدواج کرد و از وی فرزندی به دنیا آمد که به توصیه آقامحمدخان نام جد خود فتحعلیخان را بر او نهادند، اما او را باباخان خطاب کردند. وی بعدها به نام فتحعلیشاه قاجار به سلطنت رسید. حسینقلیخان قاجار به قول لسانالملک سپهر: «داعیه سلطنت و جهانگشایی که در جبلش مستور بود، جنبش کرد.» و نخست کوشید تا دشمنان داخلی منطقه استرآباد و مازندران و دولوهای معاند را سرکوب نماید و پس از این سیاست و تهیه سپاه از ترکمنان و قاجارها، عازم استرآباد شد و سران یوخاریباش و قبایل کتول و حاجیلر را از میان برداشت.» (ص 72)
نوجوانی که در اندیشه تسخیر مازندران و استرآباد بود!
«قیام آقامحمدخان قاجار» در فصل پنجم، زندگی خردسالی وی تا اقامت در شیراز، خروج از این شهر پس از مرگ کریمخان زند و جنگهای درون خاندانی و نیز کشمکشها با سپاهیان زندیه به سرکردگی علیمرادخان و رویارویی با دیگر سرکردگان زند، بررسی شده است. در صفحاتی از این مجال میخوانیم: «مورخان قاجاریه نوشتهاند که آقامحمدخان با آنکه نوجوان بود، در همان سالهای اختفا لشکری فراهم آورد و در اندیشه تسخیر مازندران و استرآباد بود و نبردی هم با محمدحسینخان دولو (متوفی 1177ق) برپا داشت که کاری از پیش نبرد و متواری شد. اما محمدخان سوادکوهی حاکم مازندران که محل اختفای او را میدانست با کمک چند سوار وی را دستیگر کرد و گزارش عملیات خود را به اطلاع کریمخان زند در تهران رساند. کریمخان بر پایه دلجویی و رأفت با آنان رفتار کرد.» (ص 82)
فصل ششم «نبردهای آقامحمدخان و لطفعلیخان زند» به شرحی درباره نبرد مناطق مرکزی و هزاربیضا، هزیمت لطفعلیخان زند ورود آقامحمدخان به شیراز و تصرف آن، همچنین از نبردهای چندگانه دیگر، فتح کرمان، دستگیری لطفعلیخان در بم و قتل وی در تهران اختصاص دارد. در این میان آمده است: «لطفعلیخان زند، آخرین جانشین کریمخان زند که در دلیری و استقامت کمنظیر بود، سرانجام پس از مبارزات بسیار و شکست و پیروزیها در کرمان توسط آقامحمدخان قاجار چشمانش از حدقه بیرون آورده میشود و اعمال و رفتار دیگری با وی انجام میپذیرد که سرجان مالکم، مورخ انگلیسی نوشته است: «تقریر کردار آقامحمدخان علیالتفصیل درین مورد، بالنسبه به این پادشاه اسیر، مایه تفضیح طبیعت انسانی و تحریر آن موجب تلویث صفحه تاریخ است. خواننده را نفرت انگیزد و شنونده را ضجرت زاید. همین کفایت است که چشمان لطفعلیخان را به سر انگشت کنده او را به طهران فرستاد تا دور از احباب با پیچ و تاب به هلاکت رسید. اگرچه آقامحمدخان نسبت به خانواده زندیه عموما و به لطفعلیخان خصوصا عداوتی شدید داشت، اما با این همه، درهرحال به مزیت لطفعلیخان اعتراف میکرد. گویند وقتی خبر آوردند که برادرزادهاش فتحعلیخان را که ولیعهد دولت وی بود در یک شب چند پسر پیدا شده است، گفت: خدا کند یکی از ایشان مانند لطفعلیخان شود. بالجمله، لطفعلیخان در بیستوپنج سالگی بنیان عمر و دولتش انهدام یافت و او در فنون سپاهیگری در زمان خویش بیبدیل بود.» (ص 107)
بسیاری از سرزمینهای ایرانی به اشغال روسیها درآمد
«جنگهای آقامحمدخان در قفقاز» در فصل هفتم با نگاهی به پیشینه نبردهای صفویان، گرجیان، ویژگی نبرد آقامحمدخان به مساله گرجستان، اران، شروان و لشکرکشی به قفقاز و فتح تفلیس پرداخته و آورده است: «آقامحمدخان پس از سرکوبیهای سرکشان داخل ایران و به دست گرفتن قدرت مطلقه به عزم تسخیر قفقاز و منضم ساختن آن به ایران، بهسان ادوار تاریخی (دوره شاه اسماعیل صفوی) از آذربایجان بهسوی اران لشکر کشید و پس از عبور از رود ارس و توفیق در نبرد با ابراهیمخان جوانشیر، حاکم مقتدر مناطق مسلماننشین قفقاز، بهسوی تفلیس و به اطاعت درآوردن گرجیان و ارامنه، عزیمت کرد. پس از نبردهایی تفلیس سقوط کرد و قاجاریان وارد شهر شدند و از خود اعمال زشت و نابهنجاری نشان دادند که به دور از فرهنگ مشاهله و مدارای ایرانیان بود و همین حرکت ناخوشایند نهتنها گرجیان و ارامنه را به روسیه که بهصورت مدافع مسیحیت از قفقاز حضور داشت، علاقهمند ساخت. بلکه در سلطهطلبیهای سالهای بعد، در زمره قوای تهاجمی تزارها علیه ایران قرار گرفتند. آقامحمدخان با آنکه تسخیر قفقاز را پایانیافته تلقی میکرد، اما انتقامگیری گرجیان و توسعهطلبی روسیان در دوره جانشین وی مصائب دیگری را پدید آورد و با جنگهای نابرابر، بسیاری از سرزمینهای ایرانی به اشغال روسیان درآمد.» (ص 122)
عشق وافر آقامحمدخان به طلا و نقره و جواهرات گرانبها
مولف در فصل هشتم با عنوان «آخرین تلاشها» با توجه به عزیمت آقامحمدخان به خراسان و بسط سلطنت قاجار، دسترسی به جواهرات نادری، ماجرای مروشاهیجان و یورش مجدد به گرجستان مینویسد: «آقامحمدخان به قول مشهور، عشق وافری به طلا و نقره و جواهرات گرانبها داشته است و بهدستآوردن آنها را در مشهد نوعی پیروزی چشمگیر و بسیار مهم میدانسته است. اعتمادالسلطنه در وقایع سال 1208 قمری آورده است: «دو قطعه الماس مشهور و معروف به تاجماه و دریای نور از جواهرات نواب غفران مآب محمدحسنخان طالب ثراه که نزد لطفعلیخان بود، به وارث حقیقی آن یعنی حضرت آقامحمدشاه رسید.» (ص 129)
در همین صفحات با استناد به کتاب «تاریخ کامل ایران» میخوانیم: «سرجان مالکم نیز در مورد قتل آقامحمدخان تردیدهایی دارد و چنین آورده است: «بعضی را گمان این بود که نوکرهای مزبور به ترغیب صادقخان شقاقی مرتکب این امر شدند و وقایعی که بعد روی داد نیز تقویت این معنی میکند به جهت اینکه بعد از قتل پادشاه مرتکبین جواهر پادشاه را برداشته نزد وی بردند و او اشیای مزبور را متصرف شد و ایشان را پناه داد و بعد از آن اهل طایقه خود را جمعآوری کرد و به طمع سلطنت سر برداشت.» (ص 137)
لشکریان نردبان اعتلای آقامحمدخان به اوج قدرت بودند
فصل نهم «خان قاجار بر اورنگ پادشاهی» استواری سلطنت قاجارها، تاجگذاری و سکهزنی و پایتختگزینی، شالوده نخستین دیوان حکومتی، اخلاق و رفتارهای شخصی آقامحمدخان و قتل او مورد توجه خاص قرار گرفته است. تکمیلهمایون در تحلیل شخصیت آقامحمدخان با مراجعه به برخی منابع ایرانی مینویسد: «دکتر زرینکوب به درستی آورده است: «آقامحمدخان یک سردار جنگی بود. عزم و همت او در مقام خود یادآور اوصاف قابل تحسین یک فرماندار واقعی بود. در جلب رضای لشکریان مثل یک فرمانده تعلیم یافته سعی در مراقبت نشان میداد. در نزد سربازان به سرداران خویش هم مطاع و محبوب بود و هم در عین حال مایه ترس و احترام. با آنها صمیمانه و مثل دوستان واقعی میزیست. لباس آنها را میپوشید. از غذای آنها میخورد. در واقع این لشکریان نردبان اعتلای او به اوج قدرت بودند و او هم این نکته را چنان که باید درک کرده بود.» (ص 156)
مولف در «فرجام سخن» نظریه خود را درباره برآمدن بنیانگذار قاجار چنین مطرح میکند: «تاریخ ایران نشان داده است که تن دادن به یک مستبد و یک قدرت سیاسی حتی به دور از حقانیتهای مفروض اجتماعی، اقبال بیشتری در جامعه میتواند داشته باشد. آقامحمدخان فرزند ارشد محمدحسنخان در این مسیر قرار گرفته بود و شاید حرکات جامعه و خواستهای مردم که نزدیک یک قرن تحت فشار و آسیب و ستمگری سرکشان گوناگون قرار داشتند، با خواستهای قدرتطلبانه آقامحمدخان هماهنگ بوده است. به زبان دیگر ایل قاجار نیاز به فردی مقتدر داشت که بتواند توازن میان دو طایفه قوانلو و دولو) را به زور یا با سیاست و مدارا برقرار سازد، آقامحمدخان همان کسی بود که شرایط اجتماعی ایل بدان نیاز داشت و خواستار آن بود که سرکشان افشاری و زندی و طوایف دیگر با توانمندی او منکوب گردند و نظم و امنیت و وحدت سیاسی و حکومتی در کل جامعه برقرار گردد.» (ص 163)
کتاب «رهآغاز فرمانروایی ایل قاجار» تالیف ناصر تکمیل همایون در 199 صفحه، شمارگان 500 نسخه از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی زیر مراجعه کنید:
|
|
↧
December 12, 2015, 10:17 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نقد شفاهی، نقد پژوهی، نقد تألیف، نقد ترجمه، زاویه، شایسته خواندن و نقد گذشته، عناوین بخشهای اصلی فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی را تشکیل میدهند.
در بخشی از سخن سردبیر با عنوان «ملاحظات نقد جامعهشناسانه» که محمدرضا رسولی برای این شماره نوشته میخوانیم: «به باور پارهای از فرهیختگان علوم اجتماعی، وارد شدن در نقد متن علوم اجتماعی که خود علم انتقادی است الزامات و پیششرطهای خاص خود را دارد. بینش، روش و اصل پدیده اجتماعی مورد توجه جامعهشناس، سه شاخصی است که به عنوان راهبردهایی مهم برای نقد در علوم اجتماعی شناخته میشوند. اگر نقد را قضاوتی بدانیم که به منظور تسهیم تفکر انتقادی پیرامون موضوع کار جامعهشناسی دنبال میشود، لذا میتوان آن را گونهای از معرفتشناسی تلقی کرد که معلوم میکند برپایه انتقاد از کدام شیوه، ابزار و سازوکاری حاصل میشود. با این رویکرد نقد جامعهشناسانه دو عرصه اجتماع و علم را هدف قرار میدهد، عرصه اجتماع به موضوع جامعهشناختی مربوط میشود و عرصه علم هم اصلوبهایی است که جامعهشناس را در شناخت امر اجتماعی و تولید معرفت کمک کرده است.
از زاویهای دیگر نقد تعلق اجتماعی به خود میگیرد؛ چرا که هنگامی که موضوع نقد یک اثر، پدیده فرهنگی یا پژوهشی اجتماعی باشد، اهمیتی جمعی و اجتماعی پیدا میکند؛ لذا نقد چنین اثری، خود به مثابه یک پدیده اجتماعی است و هویت جمعی دارد. جنبه اجتماعی نقد موجب افزایش اهمیت آن میشود. در جامعهای که نقد در ابعاد اجتماعی آن وجود نداشته باشد، پیشرفت و توسعه در هیچ امری اعم از فرهنگ و سیاست و حتی اقتصاد به دست نخواهد آمد. نقد نقش اصلی و اساسی را در تولید متن علوم اجتماعی دارد؛ چرا که علم به زعم فیلسوفان علوم انسانی تنها با ابطال کردن به جلو میرود و نه با تولید انبوه.»
«سلطه پوزیتیویسم بر جامعهشناسی ایران»، «جامعهشناسی در منظومه عرفانی تنهایی»، «متواضع، نخبه و منتقد»، «تنهایی»، «در متن آثارش»، «نقد، پلی میان»، «دانش»، «بینش اجتماعی» و «فقر کتابهای مرجع علوم اجتماعی در ایران» عناوین مطالب بخش نقد شفاهی است. همچنین در این بخش به آثار و زندگی علمی ابوالحسن تنهایی پرداخته شده است.
در بخشی از مطلب «جامعهشناسی در منظومه عرفانی تنهایی» به قلم مهدی بازرگانی میخوانیم: «حسین ابوالحسن تنهایی استاد برجسته جامعهشناسی ایران دارای تألیفات متعددی در زمینه نظریههای جامعهشناسی است. به لحاظ نظری او شاگرد و میراثدار هربرت بلومر (بنیانگذار مکتب کنش متقابل نمادی) است. گرایشهای ذوقی او در مطالعات عرفانی، تبعات او در جامعهشناسی و شناخت او از تاریخ ایران، از او شخصیتی چند منبعی، چند وجهی و خاص ساخته است. او از عصر سنت و جهانبینی ایرانی، گوهر عرفان را برگزیده و از دوره مدرن، علم جامعهشناسی را. از رویارویی این دو با هم است که مفهوم «جامعهشناسی علوی» متولد میشود، آنچه اسم و رسم تنهایی با آن گره خورده است. علاوه بر این، تنهایی در قاب پروژه بزرگ خود «تخیل جامعهشناختی در بستر تاریخ»، میراث این علم را در سنتها و دورههای مختلف مورد بررسی قرار داده است. این تأملات با ملاحظه چارچوبهایی است که او در «جامعهشناسی نظری» ارائه میکند. طی چند دهه گذشته او به دلایلی از جامعهشناسی علوی به جامعهشناسی تفسیری ـ عرفانی، در واقع به تفسیرگرایی ریشهای و از آن جا به جامعهشناسی طبیعتگرایانه عزیمت کرده است.»
به گفته بازرگانی، یکی از دلایل عزلت تنهایی به عنوان یک جامعهشناس تفسیرگرا، غلبه گفتمان پوزیتیویستی در جامعهشناسی ایرانی است. او خود به این نکته اشاره میکند که در دانشگاههای ایران، اساتید ما تنها جامعهشناسی مکتبی (آن هم تنها از دیدگاه ریتزر) تدریس میکنند و درباره هوسرل و بومر کمترین بحث وجود دارد؛ زیرا درک جامعهشناسی در ایران مکتبی است نه فرامکتبی. به باور تنهایی این جامعهشناسی مسلط نه تنها درکی از تفسیرگرایی ندارد بلکه خود پوزیتیویسم را هم غلط فهمیده است. مسئله اصلی از دید او غلط فهمیدن جامعهشناسی مادر و اکتفا کردن به شرحها و نقلهاست. مجموعه این دیدگاهها او را به این سمت میبرد که قضاوتی صریح درباره داوریهای جامعه شناسان از خود داشته باشد.»
در این مقاله سعی شده با نگاهی کلی، گزارشی از کتابها و پروژههای فکری تنهایی ارائه شود. کانون بحث در این گزارش بر توضیح، تبیین و نقد «اصول موضوعه» یا آگزیمها، یعنی محوریترین مفهوم اندیشه تنهایی قرار گرفته است.
«فقر کتابهای مرجع علوم اجتماعی در ایران» عنوان گفتوگویی از عاطفه نامداری با باقر ساروخانی است که از مطالب جالب توجه این شماره است. در بخشی از این مطلب نیز آمده است: «بازار کتابهای تخصصی حوزه علوم انسانی همچنان آشفته است و این آشفتگی در حوزه کتابهای مرجع علوم اجتماعی نمود بیشتری پیدا کرده است. از یک سو روزآمد نبودن منابع مرجع و از سوی دیگر ناکافی بودن همین منابع به این آشفتگی دامن زده است و آن طور که استادان جامعهشناسی میگویند، فقر کتابهای مرجع در این حوزه نگرانکننده است.
تألیف کتابهای مرجع در تمام علوم، نیازمند صرف زمان و هزینه است. زمان و هزینهای که شاید تنها با حمایت نهادهای دانشگاهی و پژوهشی امکانپذیر باشد؛ اما این طور که استادان جامعهشناسی کشور میگویند، به نظر میرسد تألیف این کتابها در اولویت پژوهشی دانشگاه در پایان سال خبر میدهند و این در حالی است که اعتبار پژوهشی مناسبی برای تألیف کتابهای مرجع مبتنی بر پژوهش هزینه نشده است.»
در بخش نقدپژوهی این فصلنامه نیز مقالههای «نقد، اقتضائات و اخلاق آن» و «نقدی بر دیدگاه دبوراتنن درباره رویکردهای نقادانه: بازی باور و بازی تردید» به مخاطبان معرفی شده است. همچنین «برساخته شاعرانگی ایرانیان»،«زبانشناسی انتقادی در قالب تحلیل گفتمان انتقادی»، «آیا سرانجام عقل بشر بر طبقه پیروز خواهد شد؟»، «طرد اجتماعی» و «محرم و صفر در فرهنگ مردم ایران» در بخش نقد تألیف منتشر شده است.
در بخش نقد ترجمه نیز مقالههای «مارکسیسم جامعهشناسانه، افسردگی پساکمونیستی»، «واکاوی بنیادهای اندیشه سیاسی مدرن در عصر رنسانس و دین پیرایی»، «رسانهها؛ چالشها، مسئولیتها و گفتمان اخلاقی»، «ساختار اجتماعی شهر در مدیریت شهری نوین»، «قدرت در جامعه شبکهای» منتشر شده است.
«ضرورت بازاندیشی در شرقشناسی وارونه» در بخش زاویه عنوان مطلبی است که بیژن عبدالکریمی آن را نگاشته است. به گفته وی، در سالهای اخیر پژوهشگران این حوزه به مفهوم شرق و شرقشناسی پرداختهاند و واکنشهای متفاوتی به آن نشان دادهاند. مداقه در آثار شرقشناسان، حاکی از آن است که به طور کلی دو نوع نگاه به شرقشناسی وجود دارد؛ نگاه اول مواجهه غیرپدیدارشناسانه با سنت شرقی است که آن را یک سنت خودساخته میداند و دیگری نگاه پدیدارشناسانه به شرق است.
وی تاکید میکند که اقبال به مفهوم شرقشناسی در منابع جدید حاکی از آن است که این حوزه نیازمند نقد و بررسی و توجه درخوری است. از این رو مقاله ضرورت بازاندیشی در شرقشناسی وارونه رویکرد جدیدی به موضوع مطالعات شرقی دارد و پوستاندازی در نگاه به شرق و مطالعات شرقی وارونه را مفروض اصلی خود قرار میدهد.
«جامعهشناسی دین؛ بخشی از پیکره بزرگ جامعهشناسی» عنوان مطلب دیگری در بخش شایسته خواندن است که محمدعلی زکی در آن مروری بر پنج منبع ارزشمند جامعهشناسی دین داشته است. نویسنده این مقاله میگوید کتابهای آموزشی منتشر شده جامعهشناسی دین منبع ارزشمندی درباره آشنایی و تعیین قلمروی موضوعی جامعهشناسی دین بوده و علاوه بر آن موجب مشروعیت و کسب هویت علمی میشوند.
عباس عبدی نیز در مقالهای با عنوان «کتابی در برابر توسعه» در بخش پایانی این فصلنامه کوشیده تا انتقادهایی را به کتاب «توسعه و تضاد» فرامرز رفیعپور مطرح کند. «چکیده انگلیسی» نیز عنوان مطلب دیگری است که در بخش نقد این شماره از فصلنامه آمده است.
شماره پنجم و ششم فصلنامه نقد کتاب علوم اجتماعی ویژه فصل بهار و تابستان سال 1394 به قیمت 6 هزار تومان و به همت موسسه خانه کتاب روانه کیوسکهای مطبوعات شده است. |
|
↧
December 12, 2015, 8:30 pm
دکتر حسین آذرنیوند، معاون علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره جدیدترین کتابش اظهار کرد: کتاب «شالوده بومشناسی احیاء» نوشته مشترک دونالد فالک، پالمیر و جویی و زدلر است که دومینبار در سال 2013 منتشر شد. بومشناسی از موضوعات جدید در عرصه محیط زیست و منابع طبیعی است که با مقوله توسعه ارتباط نزدیکی دارد.
وی افزود: اساس احیاء بومشناسی بر فرضیه توسعه است. بهعبارت دیگر احیاء یک موضوع در حال توسعه است که نیازمند حمایت از سوی علم، دانش، نوآوری و توجه به انجام تحقیقات روز دنیاست، چراکه هرساله میلیاردها دلار برای احیاء محیط زیست مانند رودخانهها، مناطق جنگلی و مراتع هزینه میشود.
آذرنیوند ادامه داد: به منظور توسعه یک تئوری قویتر در بومشناسی احیاء، نیاز به سرمایهگذاری زیاد و البته همراه با ریسک کم است، موفقیت این سرمایهگذاری بسیار بالاست. جمعیت دنیا درحال افزایش است، در حالیکه شاهد کاهش مواد غذایی هستیم و بهعبارت دیگر این دو در وضعیتی نامتعادل قرار دارد بنابراین باید راهکاری برای بهبود شرایط فعلی اندیشید.
نویسنده کتاب «بومشناسی مرتع» گفت: بنابر اعتقاد نویسندگان کتاب، در حال حاضر شرایط برای پیشگیری از تخریب محیط زیست فراهم نیست، بنابراین بهترین راهکار توجه به احیاء است. گسترش رشته بومشناسی از دیگر راههای تقویت جریان احیاء محیط زیست است. رشته بومشناسی در دنیا از جایگاه ویژهای برخوردار است و بهصورت تخصصی پیگیری میشود.
مدرس دانشکده منابع طبیعی با اشاره به فصلبندی این کتاب اظهار کرد: کتاب با 400 صفحه در سه بخش کلی با موضوعات تئوری بومشناسی و احیاء، احیاء کاردکرد بومشناختی و بومشناسی احیاء در بستر اجرا و عمل و در قالب 16 فصل تدوین شده و از سوی انتشارات دانشگاه تهران تا حدود یک ماه آینده منتشر میشود. |
|
↧
December 12, 2015, 11:44 pm
احد جاودانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان این مطلب عنوان کرد: در دوازدهمین نمایشگاه استانی کتاب مازندران برای نخستینبار 25 ناشر از 12 کشور حضور خواهند داشت. برخی از این کشورها عبارت اند از انگلیس، آلمان، فرانسه، هند، هلند و لبنان.
وی افزود: در مجموع در این دوره از نمایشگاه استانی کتاب مازندران 510 ناشر در 320 غرفه، 62 هزار عنوان کتاب در حوزههای پزشکی، حقوق، دانشگاهی، زبان، عمومی، کشاورزی، کمک آموزشی، کودک و نوجوان، هنر و دینی را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار خواهند داد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران با بیان اینکه در این دوره از نمایشگاه استانی سعی شده است زمینه بهگونهای فراهم شود تا مراکز دانشگاهی و کتابخانههای عمومی و خصوصی برای بازدید و خرید در نمایشگاه حضور پیدا کنند، عنوان کرد: در این دوره، هر روز شاهد برپایی برنامههای مختلف در بخش جنبی نمایشگاه خواهیم بود که از آن میان میتوان به برگزاری برنامههای ویژه با موضوع دفاع مقدس، تجلیل از خادمان نشر، بررسی تاریخ شفاهی استان مازندران، بررسی فرصتها و چالشهای وحدت حوزه و دانشگاه، کارگاه آموزشی سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی، کارگاه آموزشی صنعت چاپ و نشر، رونمایی از تازههای نشر، مشاعره و تجلیل از کتابداران و کتابخوانان برتر استانی اشاره کرد.
جاودانی افزود: برای دوازدهمین دوره نمایشگاه استانی کتاب مازندران 150 میلیون تومان بُن کتاب در نظر گرفته شده است. البته قرار است مبلغ دیگری بُن، از سوی دستگاههای مختلف استان برای کارمندانشان، تهیه شود.
وی درباره شیوههای اطلاعرسانی نمایشگاه استانی کتاب مازندران گفت: اطلاعرسانی نمایشگاه هم از طریق رسانههای مکتوب و مجازی صورت گرفته است و همچنین صدا و سیمای استان، از طریق پخش تیزر و زیرنویس مردم را از برپایی نمایشگاه استانی کتاب مازندران آگاه میکند. همچنین سعی شده است از طریق تبلیغات میدانی در شهرِ ساری و سایر شهرهای استان، برپایی این نمایشگاه به نحو احسن اطلاعرسانی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران اظهار کرد: دوازدهمین نمایشگاه استانی کتاب مازندران از 23 تا 28 آذرماه ساعت 13 تا 19 در سالن وفائیان واقع در کیلومتر 7 جادی ساری به میاندورود میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.
جاودانی در پاسخ به این پرسش که «چرا این نمایشگاه در نوبت صبح برپا نمیشود؟» گفت: با این کار خواستیم نوبت صبح برای ناشران فرصتی به منظور بازبینی غرفهها و کتابها باشد. همچنین تجربه سالها برپایی نمایشگاه استانی کتاب مازندران نشان داده است نمایشگاه در نوبت صبح از اقبال بازدیدکنندگان برخوردار نیست و بیشتر، نوبت بعدازظهر شاهد حضور چشمگیر علاقهمندان به کتاب است. |
|
↧
↧
December 12, 2015, 11:22 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی انتشارات سروش، فعالیت تبشیری مسیحیان در جهان، برای تغییر دیانت مردم و مسیحی کردن آنها در طول تاریح مسیحیت، چه قبل از ظهور دین مبین اسلام و چه بعد از آن، آنقدر مشهور است که نیازی به توضیح و تفصیل ندارد. همواره اهتمام ویژه مسیحیان به امر تبشیر و تبلیغ براساس این آیه کتاب مقدس بوده است که «بروید و شاگردان بسازید» و لذا دینباوران مسیحی تبلیغ را در رأس کارهای خود قرار دادهاند.
هرچند جامعه ایران نسبت به بسیاری از کشورهای مسلمان دیگر، کمتر در معرض تبلیغات مستقیم تبشیری بوده و هست، اما در دهههای اخیر برای مقابله و نفوذ در فرهنگ دینی مقتدری که به نام انقلاب اسلامی در صحنه بینالمللی ظهور یافته و طاقت آنها را از بین برده است، فعالیتهایی را سازمان دادهاند که در آنها نقش تبلیغ گسترده و حساب شده مسیحیت قابل توجه است.
در چنین فضایی که مسلمانان از سویی در معرض این تهاجمات اعتقادی هستند و از سوی دیگر، وظیفه تبلیغ و ترویج دین مبین اسلام را بر دوش دارند، ایجاب میکند تا آنان به دانش و منطق منظم و کافی، هم نسبت به اسلام هم دیگر کتابهای آسمانی مجهز شوند تا در مقابل پرسشها و ابهاماتی که مهاجمان نسبت به این عقیده طراحی کرده و به میدان آوردهاند توانا باشند. برای این منظور شاید بتوان به منابع فراوان و متعددی رجوع کرد، اما بهطور قطع در میان این آثار، اثر به یادماندنی و ارزشمند «انتخاب» که مولف مبارز در صحنه مقابله با مسیحیت، یعنی مرحوم احمد دیدات تهیه و تألیف کرده است، از موثرترین منابع به شمار میآید.
این کتاب حاصل یک عمر تجربه، مباحثه و مناظره مستقیم مولف با مبلغان و مبشران مسیحی است، با روشی ساده، برانگیزاننده، قابل یادگیری سریع، و عملیاتی، خواننده را نه تنها به ابعاد دستکاری و تحریف شده مسیحیت مسلط میکند، بلکه با ارائه بسته مباحثات فکری منبعث از دین مبین اسلام که به همین منظور تهیه کرده، وی را برای ورود به معرکه ارشاد مسیحیان نیز راهنمایی و آماده میکند.
ادبیات این کتاب نتیجه یک عمر حضور مولف در مناظرات مستقیم با سران فکری و دانشمندان مذاهب و فرق گوناگون مسیحیت است، و بدین لحاظ، با موضوعات و واقعیتهای جاری بین معتقدان مسیحیت سروکار دارد. با این توصیف، مباحث مطروحه کاملا کاربردی است.
یادآوری این نکته نیز ضروری است که آنچه مورد نظر مولف بوده است نه در سطح فلسفه زیربنایی ادیان، بلکه بیشتر در ظاهر کتابهای انجیل و تورات است، و مواردی را هم که از قرآن کریم ارائه میدهد با برداشتهای روشن و ملموس توأم کرده است. هرچند که در موارد نادری با عمق بیشتری به تجزیه و تحلیل پرداخته است.
در مجموع، اثربخشی محتوای این تألیف در برانگیختن مسلمانان برای یافتن نگاه عمیقتر به اسلام، قرآن و حضرت محمد(ص) از سویی، و از سوی دیگر مطالعه دقیقتر کتب انجیل و تورات، و آمادگی برای ورود به صحنه فعالیت برای مقابله با نفوذ مسیحیت و ارشاد مسیحیان، از جمله پیامدهای مثبت شایان توجه این کتاب است.
کتاب «انتخاب؛ اسلام و مسیحیت»در هشت بخش که عبارتند از آنچه کتاب مقدس درباره حضرت محمد(ص) میگوید، محمد(ص) وارث مسیح(ع)، محمد(ص) برترین پیامبر، قرآن بزرگترین معجره، اهل کتاب، ابزار مبارزه، آیا کتاب مقدس کلام خداوند است؟ و صلیب خونین یا صلیب خیالی؛ تدوین شده است.
چاپ نخست کتاب «انتخاب؛ اسلام و مسیحیت» در 440 صفحه مصور و با قیمت 25 هزار تومان از سوی انتشارات سروش منتشر و در اختیار علاقهمندان به مباحث اعتقادی، تعاملات بین مذاهب و بررسی ادیان ابراهیمی قرار گرفت. |
|
↧
December 13, 2015, 1:07 am
حمیده ماحوزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اعلام این مطلب گفت: دهمین نمایشگاه استانی کتاب بوشهر از فردا دوشنبه (23 آذرماه)، با حضور 350 ناشر در 150 غرفه و 35 هزار عنوان کتاب افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه این نمایشگاه تا بیست و نهم آذرماه از ساعت 16 تا 21 میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی است، ادامه داد: برای این نمایشگاه مبلغ 350 میلیون تومان بُن کتاب به منظور ارائه تسهیلات به بازدیدکنندگان، در نظر گرفته شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به برنامههای جنبی این دوره از نمایشگاه استانی کتاب بوشهر، گفت: در این نمایشگاه، کارگاههای آموزشی حجاب و عفاف، پیشگیری از اعتیاد، پدافند غیرعامل، سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی، مهارتهای زندگی و آیین رونمایی از تازههای نشر استانی برگزار خواهد شد.
ماحوزی درباره تفاوت بارز این دوره از نمایشگاه استانی کتاب بوشهر نسبت به دوره پیش، عنوان کرد: در این دوره معاونت سیاسی ـ امنیتی استانداری بوشهر به درخواست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، جلسهای را با نمایندگان وزارت آموزش و پرورش، رؤسای دانشگاهها و ادارات کل استان بوشهر به منظور دعوت به همکاری و حضور آنها در دهمین نمایشگاه استانی کتاب بوشهر برگزار کرد. همچنین دو روز پایانی این نمایشگاه از ساعت 10 تا 12 به دانشآموزان و دانشجویان اختصاص دارد. روز پایانی نیز، نمایشگاه از ساعت 15 تا 22 میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.
وی با بیان اینکه نمایشگاه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی استان بوشهر برگزار خواهد شد، گفت: در این دوره از نمایشگاه، سعی کردیم از حضور ناشرانی برخوردار باشیم که خود مردم و دانشگاهیان خواستار حضور آنها بودند. |
|
↧
December 12, 2015, 11:33 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم تشییع زندهیاد احمد منزوی، کتابشناس و فهرستنگار پیشکسوت ایران سهشنبه 24 آذرماه، ساعت 8 و 30 در مرکز دائرهالمعارف بزرگ اسلامی واقع در نیاوران، کاشانک، نرسیده به آجودانیه برگزار خواهد شد.
در این مراسم سیدمحمد کاظم بجنوردی، رئیس مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی، علی بهرامیان، مسئول فهرستواره کتابهای فارسی و کامران فانی، کتابشناس و مترجم درباره استاد احمد منزوی سخن میگویند.
احمد منزوی فرزند حاج شیخ آقابزرگ تهرانی، نگارنده دایرهالمعارف بزرگ کتابشناسی «الذریعه الی تصانیف الشیعه» و «طبقات اعلام الشیعه» بود. استاد منزوی در مرکز دائرهالمعارف بزرگ اسلامی، طرح فهرستواره کتابهای فارسی را به مرحله اجرا درآورد.
وی در محضر و تحت نظارت استادان این فن از جمله برادرش، دکتر علینقی منزوی، استاد محمدتقی دانشپژوه و استاد ایرج افشار سه کار عمده انجام داد، فهرست نسخههای خطی کتابخانه شخصی استاد مفتاح، فهرست کتابخانه ملک و فهرست نسخههای خطی کتابخانه مجلس شورای ملی. حاصل کار وی، چاپ چند مجلد از ذریعه و فهرستهایی از کتابخانه مجلس و ملک به یاری و نظارت استادان فوق و همچنین، نگارش و چاپ 6 مجلد فهرست نسخههای خطی فارسی بود.
زندهیاد منزوی شامگاه جمعه 21 آذرماه به دلیل کهولت سن درگذشت. وی مدتها بود که در بستر بیماری بود.
|
|
↧
December 12, 2015, 8:30 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، انتشارات صابرین سه کتاب با عنوانهای «احترام»، «دوست خوب» و «بخشش» را با ترجمه برزو سریزدی برای کودکان منتشر کرده است.
همه کودکان به دوست نیاز دارند. برای داشتن دوست، کودک باید یاد بگیرد خود دوست خوبی باشد. اما واضح است که کودکان با مهارتهای بالای اجتماعی متولد نمیشوند. آنها باید یاد بگیرند چطور دوست پیدا کنند، دوستهای خوب را بشناسند و دوستیشان را حفظ کنند.
چگونه دوست خوبی باشیم؟
کریستین ای. آدامز نویسنده کتاب «دوست خوب» معتقد است مهمترین عامل در این میان، چگونگی رفتار با کودک در خانه و مدرسه است. دیدگاه پذیرش و بخشش در مقابل سرزنش و انتقاد، در زندگی اجتماعی کودک تأثیر بسزایی دارد. مثلاً حکم صادر کردن برای کودک به جای صحبت کردن درباره تصمیمهای مختلف با او، باعث میشود او نیز در اجتماع رفتاری زورگویانه و ریاستطلبانه پیدا کند. بزرگسالان میتوانند به کودک یاد بدهند زمانی که مرتکب اشتباهی میشود، با خودش مهربان باشد. این کار باعث میشود او نیز اشتباه دوستانش را با محبت بیشتری بپذیرد. با نشان دادن رفتاری مهربانانه و حمایتگرایانه، بزرگسالان به کودکان میآموزند دوستان بهتری باشند. همچنین بزرگسالان بهتر است حس همدردی را در کودک پرورش دهند.
در بخشی از پشت جلد کتاب «دوست خوب» نوشته کریستین ای. آدامز نوشته شده است: «همه کودکان به دوست نیاز دارند. واضح است که آنها با مهارتهای بالای اجتماعی متولد نمیشوند. آنها باید یاد بگیرند چطور دوست پیدا کنند، دوستانشان را عاقلانه انتخاب کنند و دوستان خوبشان را حفظ کنند.
این کتاب به کودکان یاد میدهد که چگونه دوستیشان را گسترش دهند. درباره رفتارهایی که دوستیها را پرورش میدهد بحث میکند، نشان میدهد که چگونه برخی از تأثیرپذیریها میتواند مخرب باشد و اگر کودکی نمیتواند دوست پیدا کند یا از بهترین دوستش جدا میشود چه باید بکند...»
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «کسانی که با هم دوست هستند به همدیگر مشت، لگد و چنگ نمیزنند و یکدیگر را گاز نمیگیرند. اگر با دوستت کشتی میگیری یا دوچرخهسواری میکنی، مواظب باش به او صدمه نزنی. اگر میخواهی بدون نوبت سوار تاب شوی، بدجنسی نکن و نگو: «اگر نگذاری سوار تاب شوم، دیگر دوستت نیستم.»
دوستت یا هیچکس دیگری را مسخره نکن. هرگز روی کسی اسم نگذار و پشت سرش حرف نزن. اگر احساسات کسی را به بازی بگیری، خیلی بدتر از این است که او را کتک بزنی. چون ضربه زدن به احساسات، یک صدمه روحی و درونی است که به این سادگیها خوب نمیشود. از قدیم گفتهاند: زخم شمشیر خوب میشود اما زخم زبان خوب نمیشود...»
بخشش را به کودکانمان بیاموزیم
کودکان بنا به طبیعتشان، بسیار بخشندهاند. آنها همچنان این خلق و خو را حفظ میکنند؛ مگر اینکه ما چیز دیگری یادشان بدهیم. ما این کار را به شکلهای مختلفی انجام میدهیم که کمتر شفاهی و کلامیاند. وقتی عشقمان را از کسی دریغ میکنیم، کینهجویی را به کودکانمان یاد میدهیم. ما با کلماتی خشمگین و اعتراضآمیز، چارچوبهای رفتاریمان را به آنها القاء میکنیم. ما با حالتها، حرکتها و دیدگاههایمان به آنها آموزش میدهیم و نه با کلمههایمان.
کتاب «بخشش» نوشته کارول آن مارو با بیان داستانی ساده و کودکانه به والدین کمک میکند فرزندشان را در مسیر درست هدایت کنند. اما بخشیدن به معنی پذیرفتن بیعدالتی، آسیب یا سوءاستفاده نیست. بزرگسالان هم مانند کودکان باید این موارد منفی را تشخیص دهند، بشناسند و در مقابلشان بایستند. بخشیدن، یک قدم فراتر است. بخشیدن، به معنی ایستادگی در برابر میل به «تلافی» است. بخشیدن، به ما یاد میدهد که هر فرد، بسیار فراتر و بالاتر از رفتارهایش است حتی اگر آن رفتار، درد و رنجش به همراه داشته باشد.
کارول آن مارو امیدوار است بتواند بذر «بخشایش» را در قلبهای جوان بارور کند. او به کودکان میآموزد که در مسیر زندگی خود دو انتخاب داشته باشند: اینکه بگذارند رنج و خشم، خانه قلبشان را تسخیر کند یا خشم را کنار بگذارند و حس رهایی و سبکی بخشش را تجربه کنند. خوانندگان این کتاب یاد میگیرند که همگی ما، گاهی به یک فرصت دوباره نیاز داریم.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «بخشیدن دیگری به این معنا نیست که وانمود کنی، اتفاقی نیفتاده است. تو واقعاً دوست داشتی اَلِکس تو را به مهمانیاش دعوت کند. دلت خیلی میخواست مربیات اجازه میداد در مسابقه بازی کنی. اما وقتی میبخشی، اجازه میدهی احساسات بد از تو دور شوند. آنوقت آرزو میکنی الکس مهمانی خوبی داشته باشد و همتیمیهایت را تشویق میکنی تا در مسابقه برنده شوند.
ممکن است هیچوقت متوجه نشوی که چرا دیگران تصمیم خاصی را میگیرند. شاید هیچگاه عذرخواهی نکنند اما وقتی در چنین موقعیتی قرار میگیری و احساسات بد میخواهند عصبانیات کنند، با بخشش، آزاد و رها میشوی.
آموزش احترام به بچهها
احترام، واژهای است که این روزها توجه زیادی را به خودش جلب میکند. خصوصاً زمانی که به مبحث تربیت و پرورش کودکان میرسیم؛ بسیار مهم است که به ضرورت احترام گذاشتن بیاندیشیم. میدانیم که بسیاری از هنجارها و چارچوبهای بینشی، رفتاری و اخلاقی در سالهای اولیه زندگی تا دوران جوانی در افراد شکل میگیرند. همچنین میدانیم که دوران کودکی زمان آموختن یا به بیان بهتر، «کسب» این مهارتهاست.
کودکی، زمان آموختن فضیلتهای اخلاقی یا به عبارت بهتر «کسب» این ارزشهاست. درک جایگاه احترام در جهانی که هر روز متنوعتر، گستردهتر و پیچیدهتر میشود، امری حیاتی است. کتاب «احترام» نوشته تد و جنی اونیل به مخاطبان میآموزد احترام چیست و چگونه به یکدیگر احترام بگذارند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «وقتی با پسرخالهات باز میکنی در حالی که آن بازی مورد عقالهات نیست، ادب و احترام خودت را نشان میدهی. وقتی همکلاسی جدیدی به کلاستان میآید و تو به او سلام میکنی، به او احترام میگذاری. وقتی برای همسایهتان که بیمار است دسته گلی میبری، کار محترمانهای انجام میدهی چون نشان میدهی که او برایت اهمیت دارد.
تشکر و سپاسگزاری، نشانه احترام است. وقتی به دوستت میگویی: «برف بازی با تو برایم خیلی لذتبخش بود.» با این حرف از او برای اینکه با تو دوست است، تشکر میکنی. حتی وقتی دوستت دنبالت میآید که با هم بیرون بروید و تو به موقع حاضر میشوی، ادب و احترام خود را نشان میدهی. چون برایت مهم است که او منتظر نماند...»
انتشارات صابرین سه کتاب «احترام»، «دوست خوب» و «بخشش» را در قالب 36 صفحه مصور رنگی با شمارگان دو هزار نسخه و قیمت 50 هزار ریال برای هر جلد منتشر کرده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به نشانی زیر مراجعه کنید:
|
|
↧
↧
December 12, 2015, 11:51 pm
دکتر مصطفی محمدیان، مدیر پژوهشی و امور آزمایشگاهی دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره برنامههای هفته ملی پژوهش و فناوی در این دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه تربیت مدرس مطابق هر سال برنامههای ویژهای به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش پیشبینی کرده که همزمان با سومین روز از این هفته سهشنبه 24 آذرماه برگزار میشود.
وی افزود: حضور در نمایشگاه هفته پژوهش که به همت وزارت علوم تحقیقات و فناوری در نمایشگاه بینالمللی تهران برپا میشود از جمله برنامههای دانشگاه تربیت مدرس در این هفته است.
محمدیان ادامه داد: سهشنبه 24 آذرماه در آیینی ویژه ضمن تجلیل از 20 پژوهشگر برتر، از 21 عنوان کتاب شامل 18 عنوان تألیفی و سه عنوان ترجمه در حوزههای مختلف تخصصی رونمایی خواهد شد.
آیین ویژه هفته ملی پژوهش و فناوری سال 94 در دانشگاه تربیت مدرس، سهشنبه 24 آذرماه از ساعت 10 در سالن همایش این دانشگاه واقع در پل گیشا برگزار میشود.
|
|
↧
December 13, 2015, 1:34 am
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام سیدعباس صالحی به این شرح است:
«انالله و انا الیه راجعون
مسیر عرصه کتاب همواره به نور چراغهایی روشن است که با درگذشت هرکدام نوری از این عرصه کاسته میشود. استاد احمد منزوی که برای نسخهشناسی و کتابشناسی در کتابخانههای مختلف، از ایران گرفته تا شبهقاره هند عمری را گذراند بیتردید یکی از این روشنگران عرصه کتاب و کتابشناسی هستند.
ایشان فرزند آیتالله حاج شیخ آقابزرگ تهرانی و دستیار ایشان در تکمیل و انتشار نگارنده دایرةالمعارف بزرگ کتابشناسی «الذریعه الی تصانیف الشیعه» بودند و در فهرستنگاری نسخههای خطی موجود در کتابخانه ملک و کتابخانه مجلس و فراهم آوردن فهرست نسخههای فارسی خطی پاکستان نقشی بسزا داشتند که مجموعه این فعالیتها و خدمات ارزنده استاد منزوی، نقشی ماندگار از ایشان در این حوزه به جا گذاشته است.
درگذشت این استاد فرهیخته را به جامعه فرهنگی کشور بهویژه اهالی کتاب و نیز به خانواده مکرم ایشان تسلیت گفته و از خداوند منان برای آن مرحوم مغفرت و برای بازماندگان صبر مسئلت دارم.» |
|
↧
December 12, 2015, 8:30 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «زندگی با دور تند» سروده زیتا ملکی با تصویرگری مریم طباطبایی به تازگی از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در قالب مجموعه شعر نوجوان امروز منتشر شده است.
این کتاب دربردارنده 17 شعر کوتاه با عناوینی مانند یک شعر غمگین برای یک دوست غمگین، پا به پای پیادهروها، نفرین برصدا، لطفا با صدای بلند، ناگهان از هیچ، من در تنهایی، تنهایی در من، محله کمحواس، ترس پاییز نیامده، ترس بزرگتر، این یک دستور است، امتحان، نه حتی بادهای موافق، شهر طوفانزده و یک مورد اضطراری است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
«پیادهروها را پیادهروی کردن
در صبحهای گرسنه کمحرف
پیادهروها را لیلی کردن
وقتی خورشید دوازده ظهر
به سینه آسمان چسبیده
پیادهروها را دویدن
در عصرهای کمرنگ پاییزی
پیادهروها را آوازهای غمگین خواندن
در غروبهایی که جز ماه
هیچ چیز کامل نیست
پیادهروها را گریه کردن
در پسماندههای شبی که صبح نمیشود...»
انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کتاب «زندگی با دور تند» را در قالب 52 صفحه مصور با شمارگان هشت هزار نسخه و قیمت 31 هزار ریال منتشر کرده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به نشانی زیر مراجعه کنید:
|
|
↧
December 13, 2015, 12:33 am
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از مونترال گازت، آگاتا کریستی پس از آنکه سال 1930 با «مکس مالوین» باستانشناس ازدواج کرد همراه وی به کشورهای مختلف سفر کرد. حفاریهای انجام شده در خاورمیانه الهام و مکان لازم برای داستانهای جنایی او از جمله «قتل در بینالنهرین»، «مرگ بر روی نیل»، «مرگ نقطه پایان»، «آنها به بغداد آمدند» را فراهم کرد. وی 66 داستان جنایی، شش رمان عاشقانه، 150 داستان کوتاه، 18 نمایشنامه و دو کتاب خاطرات در زمان حیاتش به چاپ رساند. آثار او پرفروشترین رمانهای دنیا در طول تاریخ بوده است. تنها کتابی که از آثار او بیشتر فروخته شده کتاب انجیل است. دو میلیارد نسخه از داستانهای او فروش رفته که نصف این تعداد ترجمه آثارش به چهل زبان مختلف دنیا است.
نمایشگاه «آگاتا کریستی» در مونترال مجموعه بزرگی از عکس، اشیای منزل وی و دیگر لوازمی را که نشانگر دوره زندگی «کریستی» است در معرض نمایش گذاشته است.
اشیایی جالب در نمایشگاه آثار «آگاتا کریستی»
عکس «آگاتا کریستی» در تولد پنج سالگی به همراه سگی که به عنوان هدیه تولد دریافت کرد
«کریستی» در کتاب زندگینامه خود نوشت: «کسی که کودکی خوبی داشته باشد بسیار خوشبخت است.»
وی در خانهای در منطقه دریایی «دوون» زندگی کرد. مادر او را به مدرسه نفرستاد و با این عقیده عمومی اجتماع که نباید قبل از سن هشت سالگی به کودکان خواندن آموخت موافق نبود. «آگاتا» در سن چهار سالگی خواندن آموخت و در سن 11 سالگی اشعارش در روزنامههای محلی منتشر شد.
سال 1914 درست پنج ماه پس از آغاز جنگ جهانی دوم با «آرچیبالد کریستی»، خلبانی که در جبهه اروپائیان طی چهار سال جنگ جهانی اول به خدمت مشغول بود، ازدواج کرد. «آگاتا» نیز برای کمک به زخمیها به بیمارستان صحرائی رفت و در آنجا کارکرد انواع زهر را که سبب کشتن انسان میشود یاد گرفت که بعدها در نگارش داستانهایش به او کمک بسیاری کرد.
ماشین تایپ «آگاتا»
هرچه نویسندگی آگاتا اوج گرفت، ازدواجش به سقوط نزدیکتر شد. شوهر اول وی به تنیس بسیار علاقه داشت. از او تقاضای طلاق کرد تا با زنی به نام «نانسی نیل»که با او در باشگاه تنیس آشنا شده بود ازدواج کند. «کریستی» که تازه مادرش را از دست داده بود خودش را از جلو چشم همه ناپدید کرد. ماشینش را در خیابانی رها کرد، با نام مستعار «ترزا نیل» در هتلی اقامت گزید. مردم در گروههای جستوجو شرکت کردند تا او را بیابند و سرانجام گروه موسیقی که در هتل اقامت او برنامه برگزار میکرد او را شناسایی و به پلیس اطلاع داد.
کت «آگاتا کریستی»
سال 1928 و پس از شنیدن خب حفاری در شهر سومریان در عراق امروزی سوار قطار سریعالسیر شرق شد و این قطار را هم در داستان «قتل در قطار سریعالسیر شرق» به شهرتی جهانی رساند.
مکان حفاریشده شامل خرابههای زیگورات و معبدی به شکل هرم که متعلق به قرن 21 قبل از میلاد برمیگردد، بود. آنجا بود که با «لئونارد وولی» باستانشناس و همسرش آشنا شد. سال بعد «آگاتا» را بار دیگر به آنجا دعوت کردند و او با همکار «لئونارد» آشنا و این آشنایی در سال 1930 به ازدواج ختم شد.
سبد پیکنیک
پس از بازنشستگی «مالوین» در سال 1957 «کریستی» بیشتر اوقات را با خانواده سپری میکرد. نوه پسری او «ماتیو پریکارد» که حالا 72 ساله است هر سهشنبه برای نهار پیش آنها میرفت. «کریستی» برای آنها پیانو مینواخت. در نوجوانی تصمیم گرفت نوازنده شود اما متوجه شد موقع اجرا استرس زیادی را متحمل شده و از پس این کار برنمیآید. تغییر دکوراسیون منزل هم یکی دیگر از تفریحات وی بود. او مالک هشت خانه بود اما خانه خود در «دوون» را از همه بیشتر دوست داشت و از سال 1938 به بعد همه تابستانهای خود را در این خانه سپری کرده بود. از نظر او این خانه «بهترین جای دنیا» بود. در این نمایشگاه عکسهایی از این خانه و مناظر اطراف، اشیای در منزل از جمله پیانو «کریستی»، صندلی موردعلاقهاش، و سبد پیکنیک که در اوقات فراغت از آن استفاده میکردند، به معرض نمایش همگان گذاشته شده است. |
|
↧
↧
December 12, 2015, 8:47 pm
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- اهمیت لودویگ ویتگنشتاین و فلسفهاش در دوران معاصر هم از جنبه نگرشهای متفاوت وی به مسائل فلسفی و اجتماعی است و هم به این دلیل است که (به قول ویلهلم فسنکول در کتاب گفتنیهاـ ناگفتنیها) فلسفه وی صادقانه و روشن اندیشیدن را به ما نشان میدهد. علاوه بر این نگاه متفاوت او به فلسفه (منحل کردن بسیاری از سؤالات فلسفی) مسیر جدیدی را برای فلسفه میگشاید.
از منظر طلایی، موضوع مورد بررسی بستر وسیع و عمیقی را فراهم میکند که برای دینشناسان و فیلسوفان دین بسیار مغتنم است. از نظر ویتگنشتاین هیچ نظریهای هرچند مستدل و موجه قدرت تغییر جهت دادن به زندگی فرد را ندارد این در حالی است که دین چنین قدرتی را دارد. آنچه در دین موضوعیت و اصالت دارد، نجات انسان است. اگر واقعاً میخواهیم نجات یابیم به یقین نیاز داریم نه عقل، رویا و دانش. این یقین همان ایمان است؛ چیزی که قلب و روح به آن نیاز دارد نه عقل نظری. زیرا این روح، جان و تمامی عواطف آدمی است که باید نجات یابد نه ذهن انتزاعیاش.
در بخشی از کتاب میخوانیم: «آنچه در تفکر ویتگنشتاین اهمیت اساسی دارد و برای معرفت دینی راهگشاست رویکرد خاصی است که وی به دین و دینداران بهعنوان نحوه خاصی از زندگی دارد. دینداران با باورهای دینی زندگی میکنند. حیات، نحوه معیشت، امید و آرزوهای آنان وابسته به این نوع باورهای دینی است. آنان باور دینی را بهعنوان امری که منطقی است یا منطقی نیست در نظر نمیگیرند. باور دینی امری فرامنطقی است. در دین و بیان دینی از نوعی زبان که ناشی از نوع خاصی نحوه زندگی است، استفاده میشود که خاص زبان دین است. در اینجا ما از این گزارهها استفاده میکنیم: «من به فلان و بهمان حادثهای (مثل روز قیامت) که در آینده اتفاق میافتد، باور دارم.» او معتقد است که این نوع استفاده از گزارهها با آنچه در علم به کار میبریم، بهطور کلی متفاوت است. در حوزه باورهای دینی به دنبال این نیستیم که مطلبی را برای کسی اثبات علمی و یا عقلانی کنیم پیجویی و وارسی این نوع نگاه خاص به باورهای دینی است.»
نویسنده کتاب اعتقاد دارد ابنسینا به عنوان چهره شاخص و دورانساز در فلسفه اسلامی مطرح است به گونهای که آرای او تراز و معیار در فلسفه اسلامی محسوب میشود. این دو فیلسوف با وجود فلسفههای متفاوت، جهانبینی غیر یکسان و سایر تفاوتهای مهم، ارزش مقایسه را با یکدیگر در بستری که امروزه کمتر مورد توجه است، یعنی، ایمان و باور دینی دارند.
ایمان و باور دینی نه در اندیشههای ویتگنشتاین و نه در دیدگاههای ابنسینا اصالتا مورد بحث قرار نگرفته است. آنچه برای نگارنده اهمیت داشته این بوده که نشان دهد علیرغم تفاوتهای آشکار و پنهان آندو در اندیشههای فلسفیشان، در مساله ایمان و دین هر دو بهنوعی بر تفاوت عمیق آن با مباحث عقلی و استدلالی تاکید دارند. ویتگنشتاین از زاویه یک فیلسوف مدرن با استفاده از اصطلاح ابتکاری خود یعنی بازی زبانی متفاوت دین با سایر مقولات و ابنسینا با استفاده از عبارتها و داستانهای عجیب تمثیلی و زبان عرفانی عملا تفاوت مذکور را نشان میدهند.
بخش اول کتاب به ابنسینا اختصاص یافته است. در این بخش ابنسینا در مقام منطقدان و رویکرد اخیر وی در موضوعات برهان و توجیه شفافتر و با ذکر موارد بیشتری بیان شده است. در این بخش تاکید شده است که ابنسینا را نمیتوان در گروه ایدهآلگرایان قرار داد بلکه او فیلسوفی واقعگراست یعنی در مباحثی مانند توجیه، بدیهیات و برهان رویکردی تشکیکی دارد. در ادامه این بخش، ابنسینا را در نگاهی دیگر که کمتر مورد توجه قرار گرفته است عارفی شوریده دل نشان دادهاند که دارای مواضعی کاملا متفاوت با ابنسینای منطقی و فیلسوف است.
بخش دوم به ویتگنشتاین اختصاص یافته است. در این نگاه متفاوت ویتگنشتاین به فلسفه و فلسفه یگانه او، دو دوره حیات فکری از جمله موضوعاتی است که در این بخش به بحث گذاشته شده است. در ادامه تغییر گرامر زبان از منظر ویتگنشتاین، نسبتهای معناداری، ارزش صدق، گزارههای ارزشی، شک، بازی زبانی و دیدن به منزله، نیز بررسی شده است.
«دینباوری ابنسینا – ویتگنشتاین» در 272 صفحه، شمارگان هزار و 500 نسخه، به بهای 5 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) به چاپ رسیده است. |
|
↧
December 12, 2015, 10:03 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از تلگراف، سال گذشته در بحبوحه موج ناسیونالیسم کشور چک، ایوانا ترامپ به وکیلش گفت همسر سابقش کتاب سخنرانیهای هیتلر را میخواند.
«ماری برنر»، نویسنده و روزنامهنگار درباره سخنرانیهای هیتلر میگوید: «این سخنان از روزهای آغازین حضور هیتلر در قدرت تا جنگ مسخره سال 1939 در یک مجلد جمعآوری شده و نشان میدهد که هیتلر استاد شعار دادن است.»
وقتی «برنر» از «ترامپ» پرسید چرا کتاب سخنرانیهای هیتلر را میخواند تعجب کرد و گفت: «چه کسی این را به شما گفته است؟» و در پاسخ گفت به خاطر ندارد. سپس کمی فکر کرد و گفت: «دوستی یهودی به نام «مارتی دیویس» دارم که یک نسخه از کتاب «نبرد من» را به من هدیه داد.»
«برنر» در ادامه یادآور میشود که «دیویس» اذعان کرده که به «ترامپ» کتابی هدیه داده است اما نه کتاب «نبرد من». وی کتاب «قوانین من» را که مجموعه سخنرانیهای اوست به وی هدیه کرده است. «احساس کردم این کتاب برایش جالب است. من دوست او هستم اما یهودی نیستم!»
«هیتلر» یکی از پرکارترین سخنرانان تاریخ است که با سخنانش افراد زیادی را مسحور خود کرد. «بروس لوئب»، استاد دانشگاه آیداهو در یکی از کلاسهایش که فن بیان «هیتلر» و «چرچیل» طی 46 سال گذشته را تدریس کرده است، در مصاحبهای با روزنامه «بیزینس اینسایدر» میگوید: «هیتلر یکی از سخنورترین افراد دنیا بود و مردم به دلایل حتی کوچک شیفته رفتار او میشدند. مردم دنبالهرو او بودند چون او طوری رفتار میکرد که گویی کلید مشکلات اقتصادی مردم در آن دوره را در دست دارد.»
به تازگی نیز کتابی از سخنرانیهای دونالد ترامپ که به ابراز سخنان جنجالی و نژادپرستانه شهرت دارد، به چاپ رسیده (در اینجا بخوانید) که با واکنشهای منتقدان مواجه شده است. |
|
↧
December 13, 2015, 1:59 am
غلامحسین مراقبی، دبیر سومین جشنواره استاد فروزانفر به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: سومین جشنواره استاد بدیعالزمان فروزانفر سهشنبه 24 آذرماه در باغموزه نگارستان برگزار خواهد شد.
وی افزود: همزمان با برپایی سومین دوره جشنواره استاد بدیعالزمان فروزانفر از هشت جلد کتاب این استاد ادبیات فارسی که به تازگی از سوی انتشارات دانشگاه تهران به چاپ رسیده است، رونمایی میشود.
مراقبی اضافه کرد: در این جشنواره از نویسنده مقالههای ادبی و هنری درباره استاد فروزانفر تجلیل خواهد شد. این نشست ساعت 16 تا 18 سهشنبه 24 آذرماه در باغ موزه نگارستان به نشانی میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع برگزار میشود. |
|
↧